Uygurlu Rabia da bizim için aynıdır

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Zulüm gören Müslümanlara hep beraber sahip çıkacağız. Mısırlı Rabia bizim için neyse, Uygur Türklerinin lideri Rabia Kadir di bizim için aynıdır. Ona da sahip çıkın” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Karatay İlçe Başkanlığı'nda Kongre heyecanı yaşandı. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda yapılan kongrede mevcut başkan Hacı Mustafa Bozkurt güven tazeledi. Bozkurt, başkanlık için Muammer Özcan girdiği seçimde oy çoğunluğunu alarak tekrardan başkanlık koltuğuna oturdu. Düzenlenen kongrede yaklaşık 300 delege oy kullandı. Kongreye, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve Faruk Bal, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, ilçe başkanları, sendika temsilcileri ve ülkü ocaklarından üyeler katıldı. Kongrede konuşan MHP milletvekili Mustafa Kalaycı, “Bugüne kadar AKP'ye oy vermiş hemşehrilerime diyoruz ki, tekrar tekrar oy verirseniz AKP'nin yaptığı bütün günahlara ortak olursunuz. Bunun vebali altında kalırsınız. Davutoğlu kongreye Halid Meşal ile birlikte geldi. Yine Konyamızın hassasiyetini nemalan bir harekettir bu. Filistin davasına sözde sahip çıkma gösterisi yapıyorlar” diye konuştu.

ARAP MİLLİYETÇİLİĞİ YAPIYORLAR

AK Parti'nin Müslümanların değil, Arapların çıkarlarını gözettiğini ifade eden Kalaycı, “Evet zulüm gören Müslümanlara hep beraber sahip çıkacağız. Ancak bunlara sormak lazım. Zulüm gören Müslümanlar sadece Filistin'de mi? Mısır'da mı? Bakın Uygur Türkleri ibadetlerini bile yapamaz hale geldiler. Namaz kılmayı yasakladılar. Sayın Başbakan'dan bu konuda bir çift laf duyamıyoruz. Rabia işareti yapanlara soruyorum, esas Rabia Kadir'e neden sahip çıkmıyorsunuz? Mısırlı Rabia bizim için neyse, Uygur Türkü Lideri Rabia da bizim için aynıdır. Siz Müslümanlara mı sahip çıkıyorsunuz, yoksa Arap milliyetçiliği mi yapıyorsunuz? Irak'taki Türkmenler, Doğu Türkistan'daki Türkler Müslüman değil mi? Onlara neden yardım etmiyorsunuz? Onların hakkında neden bir iki laf edemiyorsunuz? Ancak Allah razı olsun, ülkü ocaklarımız vakıflarımız o bölgelere bizzat giderek yardımlarda bulundu” ifadelerini kullandı.

AMERİKAN ASKERLERİ İÇİN DUA ETTİLER

Dosta güven, düşmana da korku salacaklarını vurgulayan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise, “12 yıllık AK Parti iktidarında bu kadar ihanet tarihimiz boyunca görülmemiştir. Herhalde en iyi başardıkları şey de budur. Büyük Orta Doğu Projesi kapsamında Türkiye'nin başına musallat edilen AK Parti iktidarı, BOP kapsamında adım adım ülkeyi parçalamaktadır. Camilerde Müslümanların kafalarına sıkılırken, Müslüman çocuklar katledilirken bizim ülkemizin başbakanı Amerika askerlerine dua ediyor. Önce ne işi var NATO'nun orada, dedi. Sonra da NATO'nun operasyon karargahını İzmir'e kurdu. Yaptıkları iş ile söyledikleri söz arasında uçurum var” şeklinde konuştu.

İKTİDARA GELMEK ŞART OLDU

Yeniden MHP Karatay İlçe Başkanı seçilen Hacı Mustafa Bozkurt da, şöyle konuştu: “2015 Haziran genel seçimlerine 5 ay kaldı. Biz o seçimlerde AK Parti'den kurtulmak için, yani Türkiye'yi AK Parti'den kurtarmak için oylarımızı artırmamız gerekmektedir. Ayrıca tek başına iktidara gelecek kadar milletvekili çıkarmamız lazımdır. Biz, o seçimlere hazırlanırken arkamızda güçlü bir basın desteği olmadığını biliyoruz. Güçlü bir televizyon desteğimiz yok. Devlet imkanlarını kullanarak makarna, kömür dağıtmıyoruz. Müteahhide ihale, işsize iş vadedemiyoruz. Tayinimiz, torpilimiz yok. Ancak bizler zor şartlarda, imkansızlıklar içinde imkanlar bulmaya çalışan bir milletin evlatlarıyız. 1944'lerde tabutluklarda işkence gören vatanseverlerden, 1970'li yıllarda mecliste, içeride, dışarıda şer güçlerle tek başına mücadele eden rahmetli Alparslan Türkeş'den aldığımız fikirlerimiz var.”

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri