Uygur Türklerinin kıyameti koptu!

Çin tarafından Doğu Türkistan'da 21. yüzyılın soykırımının gerçekleştirildiğini dile getiren Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, “Doğu Türkistanlılar'ın kıyameti koptu” dedi.

Doğu Türkistan’daki Çin zulmü, artarak devam ediyor. Çoğu Müslümanın gözünü kapadığı, kulaklarını tıkadığı Doğu Türkistan’da insan ahlakına ve onuruna yakışmayan şeyler yaşanıyor. Müslümanlar 3 tip eğitim kampına alınarak, dini anlamda dejenere edilmek isteniyor. Kamplarda çeşitli zulümlere maruz bırakılan Doğu Türkistanlı Müslümanlar, ümmet coğrafyasından daha fazla destek bekliyor. Çin, her eve ahlaksızca akraba atama uygulamasını sürdürüyor. Doğu Türkistanlı kızlar, ahlaksızlıklara boyun eğdirilmek isteniyor. Doğu Türkistanlılar, kaybettiklerini özgürlüklerine kavuşmanın hasretini çekiyor.

TÜRK İSLAM DÜNYASI DOĞU TÜRKİSTANLILAR'A SAHİP ÇIKMADI

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Doğu Türkistan'da Çin'in soykırım uyguladığına dikkat çekti. Bölgede zulmün zirvesi yaşandığını aktaran Tümtürk, “Bugün dünya Nazi Soykırımından daha ağır bir soykırım var” dedi. Mike Pompeo, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde "soykırım" ve "insanlığa karşı suç" işlediği sonucuna vardıklarını açıkladığını söyleyen Tümtürk, “Pompeo'nun cesaretli cümlesini Türk-İslam tarihi devleti yetkilileri söyleseydi. Bu çok daha şerefli bir durum olurdu. Türk-İslam devletlerinden gerekli desteği görmedik. Bu çok üzücü. Pompeo, bu ifadeleri hangi niyetle söylemiş olursa olsun, bir zulüm dile getirilmiş. Biz, teşekkür ediyor, niyetini de Allah'a havale ediyoruz. Biz, niyet okuyucu değiliz. Türkiye'miz başta olmak üzere Türk ve İslam dünyası, mazlum Doğu Türkistan'a sahip çıkmalıydı. Doğu Türkistan ile ilgili ilk sözleri, cümleleri İslam dünyasının söylemesi gerekirdi. Sessizliğe birçok gerekçe var” şeklinde konuştu.

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk

TÜRKİYE GİBİ ŞANLI BİR DEVLETE SUSMAK YAKIŞMIYOR!

“Doğu Türkistan'daki zulmün artmasının ana sebebini ABD'nin Türkiye'yi dışlayıcı, rencide edici politikasında aramak lazım” diyen Tümtürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ABD, çeşitli terör örgütlerine destek vererek, Türkiye'yi kaybediyor. Türkiye de haliyle ülke ve toprak bütünlüğünü korumak için bazı şeylere boyun eğmek zorunda kalıyor. Çin, Türkiye'yi dış polikitada yaşanan olaylardan dolayı yıllardır köşeye sıkıştırıyor. Türkiye, bu sebeple zulme sessiz kalıyor. Bakınız, İslam coğrafyasında da Türkiye'den başka Doğu Türkistan ile ilgili adil ve net ifade kullanan ikinci bir ülke yok. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Temmuz 2009 yılında 'Çin, Doğu Türkistan'da soykırım uyguluyor. Durdurulmalı. BM'ye AB'ye, NATO'ya taşırım' ifadeleri vardı. Çin, Doğu Türkistanlılar'ı o süreçte katletmekten korkmuştu. Türkiye, Doğu Türkistan meselesinde samimidir ancak bugün sessizdir. Türkiye, Çin'i ve Rusya'yı gücendirmemek için imtina ediyor. Türkiye gibi şanlı bir devlete bu suskunluk yaşanmıyor.”

TÜRK HALKI SESSİZLİKTEN RAHATSIZLIK DUYUYOR!

Doğu Türkistan'da değer kalmadığını, namus kavramının ayak altı edildiğini, oanın sivrisinek kadar değerinin kalmadığını dile getiren Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Uygur Türklerinin inançlarının tahrip edildiğini ifade etti. Doğu Türkistanlılar'ın kıyametinin koptuğunu, dünyanın da olaylardan habersiz olduğunu kaydeden Tümtürk, şu cümleler ile konuşmasını noktaladı: “Dünya, Çin ne derse onu söylüyor. Politikalarımızı gözden geçirmemiz gerekir. Bu işin ahireti vardır. Bir hesap günü var. Burada Allah'a ne cevap vereceğiz. 'Türkiye, zor bir süreçten geçiyor. Bütün dünya, Türkiye'nin düşmanı' denilebilir. Anadoluda bir tabir var. 'Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlar.' Doğu Türkistan için kaybedilecek bir dakika bile yok. 5-6 milyon Uygur Türkü kamplarda ve cezaevlerinde. 30 milyon Doğu Türkistanlı açık hava hapishanesinde.

Türkiye, Doğu ile Batı arasında mihenk taşıdır. Türkiye, mazisi ve atisi derin olan ülkedir. Geleceği de çok parlaktır.Doğu Türkistan'daki yaşananları görmemezlikten gelmek doğru değil. Millet, bu politikadan rahatsız. Doğu Perinçek'in Doğu Türkistan ile ilgili söylemlerinden de rahatsız insanımız. Doğu Perinçek ile çıkılan yolda trafik kazası yaşanır.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri