“Uygun” görmedi!

Ligin ilk yarısında 37 puan toplayan teknik direktör Hüsnü Özkara ile yollarını ayıran Konyaspor’da teknik direktör arayışı sürüyor. Yönetim, Bülent Uygun ile parasal konuda anlaşamadı

Teknik direktör Hüsnü Özkara ile yollarını ayıran Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor’da, teknik direktör arayışları devam ediyor. Yönetimle karşılıklı anlaşmaya vararak, görevinden ayrılan Özkara’nın ardından Konyaspor, teknik direktör arayışlarına vakit kaybetmeden başladı. Edinilen bilgiye göre, kulüp başkanı Bahattin Karapınar, 2. başkan Ömer Atiker ve başkan yardımcısı Ekrem Coşkun’un Pazartesi akşamı İstanbul’a giderek, Sivasspor’un eski teknik direktörü Bülent Uygun ile görüşme yaptılar, ancak bu görüşmeden sonuç alınamadı. Konyaspor kulüp  başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Cengiz Yönet, teknik direktör Bülent Uygun ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını bildirdi. Yönet, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Yönetim Kurulumuzun takımın başına getirmeyi düşündüğü isimlerden biri olan sayın Bülent Uygun ile ilgili komitemizin yapmış olduğu görüşmeler neticesinde ortak bir noktada buluşamadığımız için anlaşma sağlayamadık. Teknik direktör konusunda arayışlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Konya’ya yakışır ve bizi şampiyonluğa taşıyacak bir teknik hocayı takımımızın başına getirecek çalışmalar devam etmekte olup, bu konuda spor kamuoyu en kısa sürede bilgilendirilecektir.”

BÜLENT UYGUN KABUL ETMEDİ
Konyaspor’un Hüsnü Özkara ile yollarını ayırmasından sonra yeşil-beyazlı yönetimin ilk aklına gelen isim Sivasspor’da elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Bülent Uygun oldu.  Konuyla ilgili  soruları yanıtlayan Uygun, sezon sonuna kadar takım çalıştırmak istemediğini ve teklif aldığı tüm kulüplere ayrı ayrı teşekkür ettiğini söyledi. Uygun, Anadolu’da bir çok takımdan teklifler aldığını doğrularken, sezon sonuna kadar teknik direktörlük konusunda gelişimini sürdürmek adına çalışmalarının süreceğini belirti. Başarılı teknik adam sezon sonunda da hedeflerine uygun çalışma ortamlarını sağlayabilecek bir kulüple yola kaldığı yerden devam etmek istediğini sözlerine ekledi.
KONYASPOR ŞAMPİYON OLACAK
Konyaspor Yönetim Kuruluyla karşılıklı anlaşmaya vararak görevinden ayrılan Teknik Direktör Hüsnü Özkara, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde oyuncularla vedalaştı. Özkara, Konyaspor’un sezon sonunda hedeflediği şampiyonluğa ulaşacağına inandığını belirtti. Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’ne yardımcıları Atila Uzuncan, Muharrem Aydın ve Özerk Tufan ile birlikte gelen Özkara oyuncularla kısa süreli bir toplantı yaptı. ”Biz sezona başlarken bu takımın şartlar ne olursa olsun şampiyon olacağına inandık” diyerek sözlerine başlayan Teknik Direktör Hüsnü Özkara, “Futbolda bu tür şeyler olabiliyor. Önemli olan karşılıklı anlaşarak iyi bir şekilde ayrılmaktı. Sizlere güveniyorum. Bu kadro Konyaspor’u Süper Lig’e çıkartacaktır. Size yürekten inanıyorum. Kesinlikle moralinizi bozmayın ve kimsenin sizi etkilemesine izin vermeyin. Dışarıdan sizlerle birlikte olacağım. Bu takım önce Kartalspor’u, ardından Orduspor’u yenecek. Deplasmanda da Karabükspor’u mağlup ederek çıkış yakalayacak” dedi. 
Konyaspor’da sezon başında şampiyonluk hedefine inanarak görev aldıklarını ve ilk yarı sonunda toplanılan 37 puanla önemli bir başarıya imza attıklarını belirten Teknik Direktör Hüsnü Özkara, “İkinci devreye iyi başlayamadık. Her takımın başına gelebilecek bir düşüş yaşadık. Ayrılmanın ve yeni bir heyecanın iyi olacağını düşünerek konuştuk ve karşılıklı ayrılma kararı aldık. Bu son derece medeni bir ayrılma. Ben bu takımın kurucusuyum ve başarılı olacağına da sonuna kadar inanıyorum. İlk yarıda 37 puanlık performans sergileyen bu oyuncularım aldıkları işi yarım bırakmayacaklar ve yeniden bir çıkış yakalayarak Konyaspor’u Süper Lig hedefine taşıyacaklar” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri