Uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek

Selçuklu Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile ‘uygulamalı girişimcilik eğitimi’ verilecek. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı il
Selçuklu Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile ‘uygulamalı girişimcilik eğitimi’ verilecek. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını artırmak hedefleniyor. Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurabilmeleri sağlanacak. Selçuklu Belediyesi ve KOSGEB arasında bu amaçla protokol yapılarak eğitimlerin gerçekleştirilmesi sağlanacak. Eğitim programını tamamlayarak mezun olan katılımcıların kendi işini kurduğu takdirde KOSGEB mevzuatı çerçevesinde ‘Yeni Girişimci Desteğine’ başvurabileceği belirtildi.
BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?
Eğitimlere kendi işini kurmak isteyen en az ilköğretim okulu mezunu olan, daha önce diğer kurum ve kuruluşlarca düzenlenen girişimcilik eğitimine katılmamış olan gençler, kadınlar ve dezavantajlı gurupların katılabileceği ifade edildi. Selçuklu Belediyesi ve KOSGEB tarafından imzalanan protokol çerçevesinde yapılması planlanan eğitimler 05 Mart – 03 Nisan 2011 tarihleri arasında toplam 72 saat olacak. Bir eğitim programı için 120 kişi eğitim alacak ve eğitimler 4 sınıfta gerçekleştirilecek. Eğitimler; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri 9 saat. İş planı kavramı ve öğeleri 18 saat, iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları 24 saat. İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar 9 saat. Mülakat teknikleri ve iletişim teknikleri 12 saat. Katılımcılar 25 Ocak – 04 Şubat 2011 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Başvurular Selçuklu Belediyesi Beyaz masaya, ayrıca 444 99 19, 444 1 567 nolu çağrı merkezlerine yapılabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri