Uyarıları dinlemediler

Saadet Partisi Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Veysel Candan, “28 Şubat'ta askerlerle bir olan FETÖ idi. Refah Partisinin kapatılmasında onların da eli vardı. Defalarca hükümeti uyardık ama bizi dinlemediler" dedi

Saadet Partisi Ağustos Ayı İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. İl binasında gerçekleştirilen toplantıya Saadet Partisi Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Veysel Candan, Saadet Partisi Genel İdare Kurul üyeleri; Lütfi Yalman, Mehmet Şen, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, İlçe teşkilatları, gençlik kolları ve parti üyeleri katıldı. Gündemin sürekli değiştiğini söyleyen Saadet Partisi Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Veysel Candan, “Medya yanlış bilgiler veriyor, büyük bir kafa karışıklığı var” dedi.

İLK DARBE AB YASALARIYLA OLDU

Candan, “Olaylara bakarken taktığımız gözlüğün numarası çok önemli” dedi. Stratejimiz değişmeli diyen Candan, ülke için en büyük tehlikenin Avrupa Birliği (AB) yasalarının parlamentoya getirilmesi olduğunu söyledi. “Yeniden milli ve manevi değerlerimizi gözden geçirmeliyiz” diyen, Candan, “Esas darbe bu yasa ve içeriği ile gerçekleştirildi. 15 Temmuz askeri darbe girişiminde gösterilen tepki güzel ve gerekliydi. Fakat, o yasalar parlamentoya getirildiği zaman neden bu kadar tepki gösterilmedi anlamadım. Esas ihtilafların en büyüğü,  ilk o darbeden çıktı. Geçmişi ve yapılanları çok çabuk unutuyoruz. Milli görüşçüler, geçmişten beri hakkı söyleyerek, uyarılarda bulunuyor. İslam aleminin bir araya getirilmesi lazım. İstikbalimiz böyle sağlanır. Kafa dönüklüğü tehlikeli boyutta. Faiz yemeyen kalmadı. Ticari hayatımızda sıkıntılar var. Lüks evler yapılıyor. 14 yılda 20 bankanın açılmasına izin verildi. FETÖ kitaplarında Kelime-i tevhidi ikiye böldüler. Bunların İslamla falan alakası yok. Kur'an ve sünnetin gerekliliğini üstlerinde taşımıyorlar” ifadelerini kullandı.

DAVAMIZ KIYAMETE KADAR SÜRECEK  

İslamın istediği gibi Müslüman olmanın büyük bir önem taşıdığını belirten Candan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada en zor iş insanlara bir şeyler anlatmak. Olaylara bakışımız belli. Yeri geldiği zaman en ağır şekilde tenkit ederiz. Hayırlı bir şey de yapılırsa bunu herkesten önce biz tebrik ederiz. Yüzümüz tebessüm etse de üzgünüz. Toplumla irtibatı kesmeyin ama ayrı durmayı da ihmal etmeyin. Yastığınızın başucuna hadis kitabı koyun ve her gece yatmadan önce iki hadis okuyun. Her sabah iki sayfa Kur'an-ı Kerim okuyun. Dün geçti, yarın ne olacağı belli değil. Önemli olan an şimdi. Siyaset konusu açılınca tartışmaya girmeyin. Davamız kıyamete kadar devam edecek. Bizler gidiciyiz.”

HÜKÜMETİ DEFALARCA UYARDIK

Saadet Partisi Genel İdare Kurul üyesi 21. Dönem Konya Milletvekili Lütfi Yalman da, hükümeti defalarca uyardıklarını ve kendilerini dinletemediklerini dile getirdi. Yalman, şunları kaydetti: “İman ve inanç konusunda kendimizi gözden geçirmeliyiz. Bakın İsrail ile yapılan anlaşmaya. Abluka kabul edildi, Gazze'ye ait olan doğalgaz rezervlerinin İsrail'e ait olduğu kabul edildi. Ve en acısı da ödenecek 20 milyon dolar tazminatı İsrail vermeyecek. Bunu İsrail'de bir vakıf ödeyecek. Özür falan da dilenmedi. Askeriyede yaşanan olaylarla ilgili raporlar hazırladık, sunduk. Sonuç yok.  Ordu içindeki FETÖ askerlerinde aranan şart sadece bağlılıktı. Defalarca sunduğumuz raporun içinde  tehlikeli olarak gördüğümüz askerlerin isimleri yazıyordu ve şimdi onların büyük çoğunluğu tutuklandı. Yani diyeceğim o ki; o raporu okuyup es geçmek akıl işi değildi ama es geçildi. Kıyamet sabahına sürükleniyoruz. Yanlış olan kimden gelirse gelsin doğru olmaz. Biz Saadet Partisi olarak vazifemizi yaptık.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri