Utanç Müzesi Açıldı

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin bu yıl beşinci kez ev sahipliği yapacağı Utanç Müzesi’nin açılışı yapıldı. ABD Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakılmasıyla açılan müzede, bu yıl ilk kez öldürülen gazeteci...

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin bu yıl beşinci kez ev sahipliği yapacağı Utanç Müzesi’nin açılışı yapıldı. ABD Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakılmasıyla açılan müzede, bu yıl ilk kez öldürülen gazeteci Abdi İpekçi’nin kanlı giysileri, Mahir Çayan’ın kazağı ve müzisyen Ahmet Kaya’nın eşyaları yer alıyor.

Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından açılacak olan müze için ilk olarak Kızılay’da toplanıldı. Kızılay’da toplanan grup, müzenin bulunduğu Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne yürüdü. Müze önüne gelen grup, daha sonra ABD Büyükelçiliği önüne çelenk bırakmak istedi. Polis ekipleri ile görüşen gruptan birkaç kişi ABD Büyükelçiliği siyah çelenk bıraktı. Grup, ardından Çağdaş Sanatlar Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Saat 19.30’da yapılan müze açılışına Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Müze açılışı öncesi 1980 darbesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

Bu yılki sloganı 'Özgürlük ve Umut Hala Ayakta' olan sergide, 12 Eylül dönemine ilişkin ‘İşkence Aletleri’, ‘Mamak Mektupları’, ‘Yasaklanmış Kitap ve Yayınlar’ bölümlerinin yanı sıra Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın ölüme yürüdükleri idam sehpası da yer alıyor. Müzede fotoğraf sergilerinin yanı sıra film gösterimi ve paneller de düzenlenecek. Gezi Parkı eylemlerine ilişkin fotoğrafların yer aldığı müze 23 Eylül tarihine kadar gezilebilecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri