Üstün Hoca'dan ''Geleceklerimiz'' için altın tavsiyeler

Prof. Dr. Üstün Dökmen: ''Çocukların istenilmeyen davranışlarını değiştirmek istiyorsak anne babalar olarak kendi davranışlarımızı gözden geçirmekten başlamalıyız''
Meram Belediyesi ve Küçük Şeyler Anaokulu işbirliğiyle düzenlenen ''Çocukla Çocuk Olmamak'' adlı konferansa Prof. Dr. Üstün Dökmen katıldı.
     Konevi Kültür Merkezi'ndeki konferansa, konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Üstün Dökmen, çocuk eğitiminin önemini vurguladı.
     Dökmen, ''Onları küçükken eğitmezsek ne zaman eğiteceğiz- Anne babalar olarak çocuklarımıza iyi davranalım ve onları sevelim. Ebeveynler arasında sağlıklı iletişimin olması çocukların geleceğe daha iyi hazırlanmaları için büyük önem taşımaktadır'' dedi.
     Çocuklarda istenilmeyen davranışlar gözlemleniyorsa bunda mutlaka anne ve babaların önemli bir payı olduğunu vurgulayan Dökmen, ''Çocukların istenilmeyen davranışlarını değiştirmek istiyorsak anne babalar olarak kendi davranışlarımızı gözden geçirmekten başlamalıyız'' diye konuştu.
     Dökmen, şunları kaydetti:
     ''Kendimizi objektif, cesur ve dürüst bir şekilde eleştirmeliyiz. Suçlu arayarak ya da bahaneler üreterek değişim gerçekleştiremeyiz. Çocukların problemli bir kişilik geliştirmelerine neden olan bazı anne baba beklentilerinden söz etmek istiyorum. Aileler, çocuğum söz dinleyen, yaramazlık yapmayan, kurallara tamamen uyan, izin verilmeden konuşmayan, çok çalışkan biri olsun. Çocuklarım için neyin en uygun ve en iyi olduğunu ancak ben bilebilirim. Hangi alanda başarılı olacaklarına ben karar veririm diye düşünürler. Hem okulda hem evde kolayca yönetilebilen, edilgen, uyumlu bir çocuk yetiştirmenin gerekliliğine inanırlar. Bütün çocukların dünyaya iyi ve güzel olarak geldiklerini biliyorsunuz ancak yine de çocuklarınıza her an kontrol altında tutulması gereken zararlı bir varlıkmış gibi davranıyorsunuz. Çocuklarınızı, şaşırtıyor, korkutuyor ve onları bağımlı hale getiriyorsunuz. Bize bağımlı değil bağlı çocuklar yetiştirmeliyiz.''
     Konferanstan sonra Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Prof. Dr. Üstün Dökmen'e çeşitli hediye takdim etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri