Usta'dan eylem yapan çiftçiye: “Sizi yalnız bırakmayacağız”

Son 1 aydır sürekli sorunlarının olduğunu dile getiren Karatay çiftçisinin sabrı taştı. Karatay'a bağlı 18 köyün çiftçisi, bir araya gelerek eylem yapmıştı. Çiftçiler, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Kaybımız artıyor” demişti

Tarımın başkenti olarak nitelendirilen Konya’da bazı köylerde ciddi şekilde tarımsal sulama problemleri yaşanıyor.

Özellikle Yarma, Göçü, Divanlar, Karakaya, Tatlıkuyu ve Zencirli gibi köylerde çiftçiler, susuzlukla boğuşuyor. Bölge topraklarının kanallardan gelen suyla buluşamaması, Beyşehir Gölü’nden bu yıl su alınamaması bölge çiftçisinin elini kolunu bağladı. Çiftçiler tarafından yetkililere tepkiler yağdı. Merhaba Gazetesi, bölgede yaşanan problemleri 30 Nisan'da da gündeme getirmişti. Karatay'da bir grup çiftçi bugün öğle saatlerinde eylem yaptı. Kuraklıktan dolayı enerji maliyeti artan, köylerine kanallardan su getirilmeyen çiftçi, isyan etti.

Çiftçiler, Konya-Adana karayolunu trafiğe kapattı. Traktörlerini yola indiren İsmil, Sakyatan, Hayıroğlu, Ovakavağı, Karakaya, Göçü ve Yarma Mahallesi çiftçileri, traktörlerini yola indirip her iki yönden de geçişe izin vermedi. İhbarla olay yerine polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çiftçilerin, ova sulama birliğini protesto ettikleri, sulama birliğinin Beyşehir Gölünden temin etmesi gereken sulama suyunu getirmediğini belirterek, yetkililer bir çözüm bulana kadar yola açmayacaklarını söylediği öğrenildi.

Yapılan eylemin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, çiftçiyle görüşmek için bölgeye gitti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, eylem yapan bazı çiftçilerle bir araya gelerek, çiftçilerin istek, talep ve şikayetlerini dinledi. Konya çiftçisini hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarının altını çizen Usta, bundan sonraki süreçte de çiftçiye destek çıkacaklarını, çiftçinin taleplerini ilgili makamlara ileteceklerini aktardı.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri