Üst risk grubunda 9 yangının tamamı kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün çıkan ve üst risk grubunda tanımladıkları 9 yangının ekip arkadaşlarının canlarını hiçe sayarak verdikleri mücadeleyle kontrol altına alındığını belirtti.

Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında etkili olan yangın dolayısıyla İzmir'e gelen Bakan Yumaklı, yangın yönetim merkezinde çalışmalar hakkında Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’den bilgi alarak helikopterle yanan alanları inceledi.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yumaklı, Bergama'daki orman yangınında kaza sonucu hayatını kaybeden işletme şefi Şahin Dönertaş'a Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Dün yurt genelinde 48 adet yangınla mücadele ettiklerini bildiren Yumaklı:

"Dün bizim üst risk grubunda tanımladığımız 9 yangın vardı. Ancak 34'ü orman yangını, 14'ü de orman dışı yangın olmak üzere bütün yurt çapında 48 yangınla mücadele etti arkadaşlarımız. Orman dışında başlayan yangınların da ormana sirayet etmesiyle birlikte.

Edirne, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Kütahya, İzmir Foça, İzmir Bergama ve en son da dün akşam yerleşim merkezlerine yakın seyretmesi hasebiyle de İzmir Buca yangınları, arkadaşlarımızın hakikaten canını hiçe sayarak söndürmek için mücadele ettikleri yangınlar oldu. An itibarıyla bu yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyurmak istiyorum."

Yumaklı, Buca'daki yangının 13.25'te tespit edildiğini ve 13.35'te ilk müdahalenin gerçekleştiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 uçağımız, 19 helikopterimiz, 50 arazöz, yaklaşık 10'a yakın iş makinesi, 360'a yakın arkadaşımızla buna müdahale etmeye başladık. Diğer tüm kurum ve kuruluşlara da buradan hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Onların da vatandaşlarımızın da desteğiyle birlikte bugün itibarıyla bu yangınların kontrol altına alındığını belirtmek istiyorum. Yüksek sıcaklıkların üst üste seyrettiği bir dönem. İzmir'de bunun örneğini verecek olursak 40 derecelere ulaşan sıcaklıklar var, ardı ardına takip eder hale gelmiş durumda. Bugünden itibaren özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında da çok yoğun bir şekilde alarmdayız. Buralarda da sıcaklıklar çok ciddi bir şekilde yüksek, nem oranları düşük, rüzgar hakikaten çok büyük problem. Burada da dün yaşanan konu buydu zaten. Yani kararsız bir rüzgar, tek tarafa değil, birden farklı yönlere alevi ve ateşi götürdüğü için arkadaşlarımız gerçekten çok zorlandılar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri