Uşak Osb Başkanı Yıldırım: Osb’lerdeki Yapı Denetimine İndirim Sağlandı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, OSB'lerin ortak sıkıntılarının çözüme kavuşturulması yolunda önemli çalışmalar yapan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK)'nun, Bilim Sanayi ve Teknoloji ile Çevre ve Şehirci.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, OSB'lerin ortak sıkıntılarının çözüme kavuşturulması yolunda önemli çalışmalar yapan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK)'nun, Bilim Sanayi ve Teknoloji ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarına sundukları raporlar doğrultusunda OSB’lerde yapı denetim şirketlerine ödenen hizmet bedellerine yüzde 75 muafiyet getirdiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldırım, şunları kaydetti: "OSBÜK'ün bir süreden beri sanayici lehine takip ettiği, yapı denetim şirketlerine ödenen hizmet bedellerinde indirim konusunda sonuca ulaşılmış bulunuyor. TBMM'nde görüşülerek kabul edilen torba yasa kapsamında, 4708 Sayılı Yapı Denetini Hakkında Kanun'un ilgili maddesinde değişiklik yapılarak, 'Yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedeli endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve organize sanayi bölgeleri onaylı sınırı içinde yer alan tüm yapılar için yüzde 75 indirimli uygulanır.' hükmü yer almıştır. Bu, sanayiciler için önemli bir kazanım olarak değerlendirilmelidir. Bundan sonra OSB'ler içerisinde yatırım yapacak sanayiciler, fabrika inşaatı aşamasında önemli bir gider kalemi olan yapı denetim ücretlerini yüzde 75 oranında daha az ödeyecek. Yatırım aşamasında kaynak bulmakta zorlanan sanayici, böylelikle bir nebze de olsa rahatlayacak. Bu sayede yapı denetimi ücretindeki indirimden elde ettiği kaynağı, yatırımındaki başka bir alana kaydırabilecek ve bunun sonucunda istihdama katkı sağlayacak." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri