Ürün Tanıtımlarıyla Manavgat'ın Tarım Geliri 2,5 Milyar Dolara Çıkartılacak

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), ilçede tarım ürünlerinin tanıtılması ve marka değerinin oluşturulmasını ön planda tutacak. MATSO, Manavgat susamının tanıtılması yanı sıra defne, portakal, keçiboynuzu ve yer fıstığını da...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), ilçede tarım ürünlerinin tanıtılması ve marka değerinin oluşturulmasını ön planda tutacak. MATSO, Manavgat susamının tanıtılması yanı sıra defne, portakal, keçiboynuzu ve yer fıstığını da tanıtacak.

MATSO, Manavgat susamının coğrafi işaretli ürünler arasına alınması kapsamında yaptığı çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Ahmet Boztaş, hedeflerinin, tarım gelirlerini 2,5 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi. Manavgat'ın susamı kadar yer fıstığı, portakal, keçiboynuzu (harnup) ve defnesinin kaliteli olduğunu belirten Boztaş, belirli program dahilinde tanıtacaklarını söyledi. Manavgat'ta tarım ürünlerinin tanıtım ve markalaştırma çalışmasına susamla başladıklarını belirten Boztaş; bunu yer fıstığı, keçiboynuzu, defne ile narenciyede portakalla sürdüreceklerini söyledi.

Manavgat'ın Tilkiler, Sırtköy ve Yaylaalan köylerinde güzel aroması ve yağı oranı yüksekliğiyle dünyaca ünlü defne üretiminin yapıldığını belirten Boztaş, yer fıstığının da toprak yapısı ve iklimiyle kaliteli olduğunu ve aranan ürünler arasında yer aldığını kaydetti. Boztaş, "Manavgat'ta tarım ürünlerini bir bir tanıtmaya kararlıyız. Manavgat'ın tarım ürünlerindeki 190 milyon gelirinini 2,5 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Bu bağlamda Manavgat'ın susamı, defnesi, yer fıstığı ve keçiboynuzunun tanıtımını önemli görüyoruz. Manavgat'ın turizm gelirleriyle tarım gelirlerini başabaş gitmesi için çalışıyoruz. Manavgat susamı tahin ve helva yapımında bir marka olduğu için defnesi de kozmetik ürünleri de bir dünya markası. Kurutulan Manavgat defnesi dünya pazarında alıcı buluyor." diye konuştu.

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre, ilçede 47 bin dekar alanda yıllık 160 ton defne, 41 bin dekarda 2 bin 400 ton susam, 7 bin 200 dekar alanda 5 bin 600 ton yer fıstığı ve 18 bin dekarda 40 bin ton portakal üretiliyor. Öte yandan, 210 bin yatak kapasitesine sahip olan Manavgat, turizmde yıllık ülke ekonomisine 4 milyar dolar girdi sağlıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri