Üroloji Uzmanı Nedir ve Prostat Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu sayfada üroloji hakkında bilgilere yer verilmiştir. Üroloji uzmanı tedavisi fiyatları, avantajları gibi konular üzerinde durulmuştur.
Üroloji Uzmanı, kadınlarda boşaltım sistemi, erkeklerde ise üreme ve boşaltım sistemi ile bunlarla ilgili hastalıklarla ilgilenen tıp uzmanlık alanına üroloji, bu alanda çalışan doktorlara üroloji uzmanı denilir. Üroloji denildiği zaman böbrek ve böbrek üstü bezlerinden başlayarak bütün boşaltım sistemini kapsayan bir organ grubu düşünülebilir. Kadınlarda görülen üroloji hastalıkları ile erkeklerde görülen üroloji hastalıkları birbirinden farklıdır. Erkek üreme organları ile ilgili ortaya çıkan çoğu hastalık üroloji uzmanı tarafından tedavi edilen hastalıklar grubuna girer. Kadın ve erkek bedeninde mesane çıkışına kadar olan organ düzeni aynıdır. Mesane çıkışından sonra ise erkek bedeninde prostat içinden idrar kanalı geçer, kadınlarda ise kanal doğrudan daha uzundur. Prostat erkeklerde meni sıvısının oluşmasına yarayan organdır.

Üroloji Uzmanı Hastalık Grubu

Tıp bilimi hastalıklara göre uzmanlık alanlarına ayrılmıştır. Erkeklerde görülen çoğu hastalığın tanısı ve tedavisi üroloji uzmanı tarafından yapılır. Erkeklerde sık rastlanan sorunların başında , prostat kanseri ve sertleşme sorunu gelir. Bu üç hastalık da birbirinden bağımsız ya da birbirinin sonucu olarak gelişebilir. Prostat büyümesi için kullanılan tedavi yöntemi ile prostat kanseri için kullanılan tedavi yöntemi birbirinden farklıdır. Aynı şekilde sertleşme sorunu da bu hastalıklardan çok daha başka yöntemler kullanarak tedavi edilir. Ancak bir üroloji uzmanı hastalıkların bağlarını ya da bağımsız olup olmadığını doğru bir biçimde tespit etmelidir.

Sertleşme Sorununda Üroloji Uzmanı

Erkek cinselliği ile ilgili yaşanan sorunların başında gelen sertleşme sorunu tedavisi yeni yöntemler ile çözülebilmektedir. in üroloji uzmanı tarafından tedavilerinin tamamlanması gerekir. Hastanın tedavisine geçmeden önce sorunun kaynağı ve geçmişi hakkında ayrıntılı bilgi alınma aşaması vardır. Sertleşme sorunu yaşayan erkeklerde tedavi ilaç ile başlar, dalga tedavisi ile devam eder. Penise kan akımını hızlandırmaya yönelik bu tedavilerden sonuç alınamazsa penis protezi takılması aşmasına geçilir. Protez takılmasının ardından bir ya da bir buçuk ay kadar kısa bir süre sonra cinsel yaşama geri dönülebilir. Bu yöntem ile uygulanan sertleşme sorunu tedavisi kalıcı bir çözümdür.

Prostat Kanseri, Prostat Büyümesi ve Üroloji Uzmanı

Çağımızın en büyük sorunu haline gelen kanser erkek üreme organları içerisinde olan prostatı da etkileyen bir hastalıktır. Kanser tanısı üroloji uzmanı gözetiminde konulur. Tanı için görüntüleme tekniklerine ek olarak genel muayene ve kan tahlili ölçümleri göz önünde bulundurulur. Geliştirilen fokal terapi gibi tedavi yöntemleri ile artık prostat kanseri  ağrısız ve tedavi sonrası şikayetler daha az olacak şekilde sürdürülür. Prostat büyümesinde ise üroloji uzmanı olan kişiler son dönemlerde lazer tedavisi seçeneğini tercih etmektedirler. Lazer tedavisi bu konuda yeni bir yöntem olup, başarısı klinik çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Sertleşme sorunu başta olmak üzere erkek üreme organları ile ilgili hastalıklar ve çözümleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere https://www.urolojiuzmani.org/iletisim/ adresinden ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri