Üretimi imkansız olan hammaddenin en çok Konya'da olduğu tespit edildi!

Küresel olarak büyük öneme sahip hammaddeler dünyanın dört bir yanında üretiliyor. Öyle bir hammadde var ki bunun üretimi imkansız ve en çok Konya'da var.

Dünya üzerinde üretilen hammadde sayısı oldukça fazla. Çeşitli madenlerden üretilen hammaddeler çıkarıldığı ülkeye büyük katma değer sağlıyor. Maden sayısının çok olduğu ülkelerin ekonomik durumu da aynı doğrultuda iyi oluyor.

Bazı ülkeler sadece petrol rezervi sayesinde dünyanın en zengin ülkeleri listesine girmiş durumda. Bazılarında altın, gümüş ve elmas gibi değerli madenler çıkarıldığı için refah seviyesi yüksek. Dünya üzerinde yüzlerce hammadde piyasada satışa sunuluyor.

Küresel ekonomide ülkeleri güçlü kılan ise bu hammaddelere sahip olmak. Koronavirüs pandemisi döneminde dengeler çok değişti. Eskiden petrol, altın gibi hammaddeler çok değerliyken şimdi işler tersine döndü. Dünya için büyük öneme sahip olan ve üretimi imkansız olan hammadde toprak olarak biliniyor.

Salgın döneminde gıda arzında yaşanan sıkıntıyla birlikte tarımsal üretime ilgi arttı. Bu doğrultuda toprak alanı küçük olan bazı ülkeler denizi doldurarak arazileri genişletmeye çalışıyor. Bu ülkelerden birisi Hollanda olarak dikkat çekiyor.

Toprak alanı küçük olmasına rağmen tarımda çok başarılı olan Hollanda birkaç yıldır denizi doldurup tarımsal üretim alanını genişletiyor. 41.850 kilometre kare alana sahip olan Hollanda'daya büyüklüğüyle çok yakın olan bir şehir var.

Söz konusu şehir Konya olarak dikkat çekiyor. Konya'nın yüzölçümü 38.873 kilometre kare. Dünyada üretimi yapılamayan tek hammadde toprak.

Şehir bazında değerlendirildiğinde en çok toprağa sahip olan yer ise Konya olarak biliniyor.

Toprağın değeri gün geçtikçe artıyor. Bu yüzden Konya, yerli ve yabancı yatırımların yakinen takip ettiği şehirler listesine girmiş durumda.

Ekonomi Haberleri