Üretime yatırım yapın

Saadet Partisi Karatay ilçe teşkilatının taşra seferberliği hakkında konuşan İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Bacak, “Çiftçimiz, üreticimiz dertli. Bu milletin omzu faiz belasından bükülmüş. Hükümete sesleniyoruz. Gelin üretime yatırım yapın” dedi

Saadet Partisi Karatay ilçe teşkilatının taşra seferberliği hakkında konuşan İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Bacak, “Çiftçimiz, üreticimiz dertli. Bu milletin omzu faiz belasından bükülmüş. Hükümete sesleniyoruz. Gelin üretime yatırım yapın” dedi

Saadet Partisi Karatay İlçe Teşkilatı ilçe ve mahalle tarama programlarını hızlandırdı. Tarama programları kapsamında ilk programlar Yarma, Ovakavağı ve İsmil mahallelerinde gerçekleştirildi. Mahallelerde düzenlenen toplantılarda vatandaşlara hitap eden Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Gerçeker, “Maalesef çiftçimiz faiz belası ile kuşatılmıştır. Traktör alırken, biçer alırken hep kredi ile alınıyor, faize esir ediliyor. Bunun sonucunda büyük çoğunluktaki çiftçi borç batağına saplanmış durumdadır. Zaten ürünü para etmeyen çiftçi bir de bankalar vasıtası ile sömürülmektedir” dedi.

YANLIŞ POLİTİKA UYGULANDI

“Bereket Milli Görüşte” diyen Gerçeker, konuşmasına şöyle devam etti: “Maalesef uygulanan yanlış tarım, et ve süt politikaları ile çiftçi, üretici perişan halde. Ürünler para etmiyor. Süt üreticisi periyan. Etteki kriz bir türlü aşılamadı. Devlet et kombinalarını özelleştirirken çok uyardık ama dinlemediler. Şimdi tekrar kombinaları açmaya uğraşacaklar veya et ithal edecekler. Böyle basit bir yönetim anlayışı olmaz. Biz Erbakan hükümeti döneminde rantiyeye giden kaynakları kestik, esnafa, çiftçiye memura dağıttık. Bugün de herkes söylüyor ki halk en iyi o dönemde kazandı. Faiz musluğunu kapatıp havuz sistemini yeniden uygulayacağız. Köylümüz bayram edecek.”

‘FAİZE BULAŞMAK İSTEMİYORUZ’

Taşra çalışmaları hakkında bilgi veren Saadet Partisi Karatay İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Bacak da taşra çalışmalarından çok verim aldıklarını belirterek, “Bu çalışmalarımızı sadece seçim zamanı değil her zaman yapıyoruz. Vatandaşlarla iç içeyiz. Bizlere yaşadıkları sıkıntıları aktarıyorlar. Köylümüz dertli. Mazot, gübre, tohum ve zirai aletleri fiyatlarının çok yüksek olduğundan şikayet ediyorlar. Çiftçinin ürettiği ürünün değeri maliyetini karşılamıyor. Herkes bankaya bulaşmış, faiz ödüyor. Üreteci faize bulaşmak istemiyoruz diye dert yanıyor. Hükümeti tarım ve gıda politikalarında üreticiyi koruyan bir politika uygulaması yönünde çağrı yapıyoruz. Bu milletin omzu faiz belasından bükülmüş. Gelin üretime yatırım yapın” şeklide konuştu.

HAMDİ BUĞUR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri