Üretim üssü olacak

AK Parti Karaman Milletvekili, "Karaman’ın üretimine katkısının artması için rotamızı belirledik. Konya, Karaman gibi şehirler Anadolu'nun üretim üssü haline gelecek" dedi.

Karaman Kent Konseyi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla organize edilen programda konuşan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Kadınlar gününün 8 Mart ile sınırlı olmadığını belirterek “Biz inancımız gereği cennetin anaların ayakları altında olduğuna inanırız. Kadınlarımıza da bu inançla değer veririz” dedi.

“ANADOLU’YU ÜRETİM ÜSSÜ HALİNE GETİRMELİYİZ”

Konuşmasında ekonomik gelişim sürecinin ve kalkınmanın nasıl olması gerektiğini anlatan Recep Konuk, “Geçtiğimiz günlerde KOP İdaresi Başkanlığımız bir çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştayın konusu bölgemizi Mersin Limanı ile buluşturacak bir sanayi ve ticaret koridoru oluşturulmasıydı. Çalıştayın amacı; Karaman’ı, Konya’yı bütünüyle Anadolu’yu bir üretim üssü haline getirip burada üretileceklerin pazarlara kolay, süratli, zahmetsiz ve daha az masrafla çıkmasını sağlamaktı” dedi.

“KALKINMANIN ROTASINI BELİRLEDİK”

Karaman’da daha fazla üretim, daha fazla ihracat, daha fazla kalkınma için çok iş yaptıklarını, çok mesafe aldıklarını ifade eden Recep Konuk, başta ulaştırma projeleri olmak üzere, çok sayıda proje ile bugün konuşulmaya başlanan sanayi ve ticaret koridorunun rotasının zaten fiilen çizildiğini söyledi. Konuk şöyle konuştu; “Hatta çizmekle de kalmadılar inşa ettiler. Bundan sonrası için yapılacak iş, koridorun parçalarını birleştirip vidalarını sıkmak, yeni parçalarla da sanayi ve üretimle bunu bir birine eklemek, Birbirine eklenenlerin üzerine yenilerini eklemek. Yeni üretim alanları oluşturup bu ağa dâhil etmektir. Karaman üreten bir il, üretken bir il. Karaman bugün ürettiği kadarıyla yetinen değil daha çok üretmek isteyen bir il. Üretmek istiyoruz, Karaman’ın işini ve ticaretini büyütmek istiyoruz. Sadece istemek yeter mi? Yetmez. Ne yapmak gerekiyor? Birincisi, üretim için gerekli altyapıyı hazırlamak, üretim kabiliyetlerini geliştirmek, nitelikli işgücünü Karaman’da tutacak şekilde şehrimizin imkânlarını genişletmek, geliştirmek gerekiyor. Biz de 14 yıldır bunları yapıyoruz. Sulama yatırımları, göletler, sanayi altyapısını iyileştirmeye yönelik yatırımlar, Karaman’ı dört bir tarafa bağlayan yollar, devam eden hızlı tren ve havaalanı projeleri, Lojistik Merkezi, serbest bölge projesi, marka kooperatifçiliği, üniversite, şehir üst yapısına yapılan yatırımlar, konut projeleri, sosyal donatılar, spor tesisleri, parklar, yeşil alanların arttırılması gibi yatırımların tek amacı Karaman’ın daha çok üretmesi, Karaman’ın üretimine katkı verenlerin Karaman’ı mesken tutması için yapılan yatırımlardır.”

“KARAMAN VE KONYA ALTERNATİF DEĞİL ASILDIR”

Zaman zaman Konya ve Karaman’da Marmara’nın yükünü hafifletecek projeler geliştirmek gerektiği yolundaki açıklamalara da değinen Konuk, Karaman ve Konya’nın Marmara’nın yapamadığını yapacak bir işlevi olması gerektiğini söyledi. Konya ve Karaman için yeni bir vizyon sunan Başkan Recep Konuk, bu konuda yapılması gerekenleri şu şekilde anlattı; “Şimdilerde deniliyor ki, sanayileşme ve ticarette Karaman ve Konya Marmara’nın alternatifi olabilir, Marmara’nın yükünü hafifletebilir. Ben bu tanımlama veya cümleyi isabetli bulmuyorum. Bizim misyonumuz Marmara’nın yükünü hafifletmek değil ve olmamalı. Bizim misyonumuz Anadolu’nun özellikle de Karaman’ın potansiyelini Karamanlılar ve milletimiz için zenginliğe dönüştürmek olmalı. Vizyonumuz Marmara’da olmayanlar, üzerine kurulmalı ve bu bölgeyi en azından potansiyelimizin yüksek olduğu gıda sektöründe merkez konumuna, üretim üssü konumuna taşımak olmalı.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri