Üreticiyi Don Ve Kırağı Vurdu

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, kırağı ve dondan erken çiçek açan erik, kayısı, şeftali ve badem ağaçlarının zarar gördüğü belirtildi.İlçede gece sıcaklığın eksi 2 derecelere kadar inmesi sonucu don v...

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, kırağı ve dondan erken çiçek açan erik, kayısı, şeftali ve badem ağaçlarının zarar gördüğü belirtildi.

İlçede gece sıcaklığın eksi 2 derecelere kadar inmesi sonucu don ve kırağıdan sıcaklara aldanıp erken çiçek açan erik, kayısı, şeftali ve badem ağaçlarının büyük bir bölümünün zarar gördüğünü söyleyen Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, “Kışın ara ara esen lodos ve yükselen hava sıcaklıkları meyve ağaçlarını erken uyandırdı. Daha sonra meydana gelen kırağı ve donda erken çiçek açan meyvelerde yüzde 100’e varan hasarlar meydana geldi.” dedi.

Kırağı ve don öncesi gerekli tedbirleri almaları konusunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere uyarı mesajı gönderildiğine dikkat çeken Çalışkan,” Teknolojide meydana gelen gelişmelere karşın, bu risklerin yaratacağı hasarları tamamen önlemek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle yaptırılan tarım sigortası çiftçinin güvencesi olmaktadır. Çiftçimiz emeği ile elde ettiği ürünü sigorta ile korumalıdır. Zaten yapılan sigorta primlerinin yüzde 50’lik tutarı devlet tarafından karşılanıyor“diye konuştu.(MA-EFE)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri