Üreten vatanın birincil paydaşı yerel yönetimlerdir

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) ‘Bursa Tarımı Konuşuyor Paneli’ ne katıldı. Panelde, konuşmacılar arasında birlik Genel Sekreteri Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı da yer aldı.

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities), panel alanında stant açtı; katılımcıları birlik hakkında bilgilendirdi. Başkanlığını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yaptığı Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities), Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘Bursa Tarımı Konuşuyor Paneli’ ne katıldı.  Açılışını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AlinurAktaş tarafından yapılan panelin konuşmacıları arasında Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) Genel Sekreteri Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı da yer aldı.  Panelistlere ve katılımcılara Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) başkanlığını da yürüten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın selamlarını ileterek sözlerine başlayan Küçüktığlı, model şehir Konya’nın tarım politikalarını anlattı.
Ayrıca, 12 ülkeden 162 üyeye ulaşan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği hakkında panelistlere ve katılımcılara bilgi veren Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı, yerel yönetimlerin gıda fiyat istikrarı, güvenliği ve sürdürülebilirliği konularında önemine dikkat çekti. 
Küçüktığlı, konuşmasını “Korona ve Küresel İklim değişikliği, ardından savaş; tarım üretiminin şehirler ve insanımız açısından önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Artık yeni bir kavram oluştu; Üreten Vatan. Ve Üreten Vatanın en büyük savunucusu, takipçisi ve birincil paydaşı yerel yönetimlerdir” diyerek tamamladı.
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri