Ürdün'de Suriyeli sığınmacılar için yeni kamp

Suriye'deki krizden en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alan Ürdün'de Suriyeli sığınmacılar için yeni bir kamp kuruldu.

Suriye sınırına 37 km mesafede, merkezi yolların kesişim noktasında, su ve elektriğin bulunduğu bölgede Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) desteğiyle inşa edilen Mureycib el-Fuhud kampı, bugün itibarıyla faaliyete geçti. Yaklaşık 5 bin kişinin barındırılacağı, Zateri kampından sonra en büyük ikinci sığınmacı kampı olacak el-Fuhud'da ilk etapta 110 Suriyelinin iskan edildiği belirtildi.

Ürdün'deki Suriyeli sığınmacılardan sorumlu hükümet yetkilisi Enmar el-Hudud, yaptığı açıklamada, Suriye'de devam eden çatışmalardan kaçarak Ürdün'e gelen Suriyeli sığınmacıların sayısında artış beklediklerini, bu durumda yeni kampın kapasitesinin de 30 bine çıkarılabileceğini söyledi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre Ürdün'de halen 483 bin Suriyeli sığınmacı bulunuyor.

Ürdün'de, yaklaşık 150 bin kişinin kaldığı Zateri kampına ilave olarak, yine sınır bölgelerinde kurulan Remsa ve Cyber City kamplarında da Suriyeli sığınmacılar iskan ediliyor.

BM'den daha önce yapılan açıklamada, Ürdün'deki sığınmacı sayısının, aralık ayında 1,2 milyona ulaşmasının beklendiği ifade edilmişti. Bu rakam Ürdün'ün toplam nüfusunun 5'te birine tekabül ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri