Ünyeli Avukatlardan Kadına Yönelik Şiddete Basın Açıklamalı Tepki

25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Ünye Adliyesi’nde görev yapan avukatlar bir basın açıklaması yaptı.Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyon Üyesi Avukat Muhammed Yaman, “Ordu...

25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Ünye Adliyesi’nde görev yapan avukatlar bir basın açıklaması yaptı.

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyon Üyesi Avukat Muhammed Yaman, “Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak kadına şiddete “Hayır” diyoruz.” dedi.

Avukat Muhammed Yaman yaptığı açıklamada, “Bugün, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. Dünya Sağlık Örgütü kadına yönelik şiddeti, “Cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarlarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde yâda özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranış” şeklinde tanımıştır. Bu tanıma daha sonra ekonomik ihtiyaçlardan yoksun bırakarak uygulanan ekonomik şiddet de dahil edilmiştir. Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve kadının bedeni, kimliği ve emeği üzerindeki baskı her geçen gün artmaktadır. Savaşlar işgaller, ağır ekonomik bunalımlar ve yoksulluk kadınları şiddetin pençesine daha fazla itmektedir. Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam etmesi ve bu süreçte tüm kesimlerin sorumluluk altına girmesi gerekmektedir. Bu anlamda atılan adımlar, kadınlara cesaret ve güven vermiş bunun yanında 20 Mart 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren “Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarında atılan en önemli adım olmuş, şiddet gören kadınlarımıza yalnız olmadıkları hissettirilmiştir.” diye konuştu.

“TÜM İMKÂNLARLA DESTEK VERECEĞİZ”

“Baro olarak şiddetin her türlüsüne olduğu gibi kadınlara yönelik her türlü şiddeti de nefretle kınadıklarını belirterek, " Başkanlığımız bünyesinde bu konuda Kadın Hukuku Komisyonu hizmet vermekte olup ayrıca Adli Yardım ve CMK aracılığı ile şiddete maruz kalmış kadınlarımıza bu anlamda hukuki destek her zaman verilmektedir. Ayrıca başkanlığımız yönetim kurulunda 5 adet bayan meslektaşımız görev yapmakta olup kadınlarımıza ayrıca bir değer verilmektedir. Ordu Barosu olarak bu vesile ile kadına yönelik şiddet kınıyor, mücadelenin hayatın her alanında her zaman devam etmesini bizimde elimizden gelen tüm imkânlarla destek vereceğimizin bilinmesini diler saygılar sunarım.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri