Ünye Halk Kütüphanesi'nin Hizmetleri Genişledi

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, kütüphanede değişikliğe giderek mevcut hizmet yerini bir üst kata taşıdı. Kütüphanede yaklaşık iki aydır alt kattan üst kata taşınma işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini...

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, kütüphanede değişikliğe giderek mevcut hizmet yerini bir üst kata taşıdı. Kütüphanede yaklaşık iki aydır alt kattan üst kata taşınma işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini belirten Müdür Kocaoğlu, “Bu zaman zarfı içinde hizmetlerimizde bir iki gün kadar aksama meydana geldi ama diğer günlerde kütüphanemiz hizmet vermeye devam etti. Çünkü parça parça yukarı taşındık ve yerleştirdik.” dedi.

Yeni katta daha geniş alanlara yayıldıklarını ve hizmeti daha ahenkli bir şekilde sunduklarını ifade eden Kocaoğlu, “Şu an burada bazı odalarda kırma işlemi gerçekleştirdik. Daha geniş alana yayıldık ve hizmetimiz de genişledi. Hizmeti ahenkli bir şekilde geniş bir alanda verme imkânına kavuştuk. Gelen kişilerin de değişikliği fark ettiğini görüyoruz. Çünkü ödünç veren bölümümüz daha geniş alana yayıldı. Çocuk bölümümüzü 2’ye ayırdık; ortaokul, ilköğretim ve anasınıfı olmak üzere. Elimizde daha geniş bir alanımız olduğu zaman bu alanlar daha da çeşitlenecek, daha farklı formatlara girecek. Halkımızın gerçekten benim kütüphanem diyebilecekleri bir ortamı vermek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu an elimizden gelen imkân bu. Burada da gayet güzel hizmetler vereceğimize inanıyoruz.

“ASANSÖRÜN BOZUK OLMASI BİZİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR”

Bizim buradaki avantajımız, şehir merkezinde ve böyle bir binada olması bizim için bir avantaj. Ama her yerin bir avantajı olduğu gibi dezavantajı da vardır. Bizim de dezavantajımız asansörle çıkılıyor olması ve 4. katta bulunması. Ve asansörümüzün de bozuk olması bizi zor durumda bırakıyor. Ama biz elimizden gayreti göstererek okuyucularımızla kurduğumuz yakın diyalogdan dolayı onlar için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu zorluğa rağmen halkımız hala kütüphanemizi gelmeye devam ediyor. Üye işlemlerimiz devam ediyor. Hafta sonu okuyucu yoğunluğumuz devam ediyor.” diye konuştu.

“FARKLI HİZMETLERİMİZ OLACAK”

Gelecek dönemlerde hizmet verecekleri farklı bir alanları olacağını söyleyen Kocaoğlu, zaman zaman okuyuculara seminerler yapacaklarını, konferanslar düzenleyeceklerini, sinema filmi izleteceklerini ifade etti. Farklı etkinlikler de yapacaklarına işaret eden Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Bu resim olabilir, hat, ebruli sanatı olabilir. Hizmetlerimizi farklılaştırarak halkımıza sunmaya devam ediyoruz. Bizim şu anda elemanla ilgili bir problemimiz yok. Ama ilerleyen zamanlarda bir elemana ihtiyacımız olabilir. O bir elemanı da bünyemize dâhil ettiğimizde kütüphanemiz, haftanın 6 günü daha uzun sürede halkımıza hizmet vermeye devam edecektir. Biz burada çocuklara yönelik zaman zaman hizmetler veriyoruz. Bu çocuklarımıza eğitim verecek okul öncesi bir öğretmen olabilir ya da bir branş öğretmeni olabilir. Çünkü biz bazen çocuklara bir şey anlatırken onların dillerine, algılarına inemiyoruz. Bu da bezen kopukluğu oluşturuyor. Bundan dolayı bir öğretmene ihtiyacımız olabilir.

“HALKIMIZLA DAHA DA KAYNAŞACAĞIZ”

Bizim kütüphanemiz halkı ile her zaman buluşmaya hazır. Ama bizim daha önce de söylediğim gibi en büyük problemimiz halkımıza kütüphanemizin varlığını, ne hizmetler verdiğini bir türlü anlatamamamızdan kaynaklanıyor. Bu amaçla yerel olarak gerekli girişimlerde bulunduk. İnşallah bundan sonra kütüphanemizin tanıtımı için hazırlamış olduğumuz afişleri şehrimizin muhtelif yerlerinde zaman zaman sergileyerek aradaki var olan kopukluğu da gidermiş olacağız. Böylece halkımızla biraz daha kaynaşacağız ve onlara Ünye’de gerçekten bir kütüphane hizmeti olduğunu ve ne tür hizmetler verdiğini onlarla paylaşacağız."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri