"Ünye Belediyesi'ne Ait Tesislerin Yasa Gereği Alınmasını Doğru Bulmuyorum"

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’nin elindeki tesisleri ve taşınmazları yasa gereği alırken; 20 araçlık otoparkın, 3 dönümlük yerlerin bile büyükşehir tarafından alınmasını...

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’nin elindeki tesisleri ve taşınmazları yasa gereği alırken; 20 araçlık otoparkın, 3 dönümlük yerlerin bile büyükşehir tarafından alınmasını gazetelerde okuduğunu ancak doğru bulmadığını söyledi.

DÜN BÜYÜKŞEHİRİN FAYDALI OLDUĞUNU ANLATANLAR TOPLUMDAN ÖZÜR DİLEMELİ

ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, “Ordu Büyükşehir olduktan sonra büyük tesislerin alınmasını biz yasal olarak biliriz. Eğer yasa, bu büyük yerleri büyükşehire verdiyse küçük yerlerin alımı ile de alakalı biz şöyle bakmamız gerekir. Bu insanlar tarafından Ordu Büyükşehir olmadan önce, büyükşehir faydaları herkese anlatıldı. İnsanların büyük çoğunluğu da sağdaki soldaki nüfusları bir şekilde taşıyarak Ordu Büyükşehir yapıldı. Eğer gerçekten buradaki parkların, bahçelerin, limanın, çamlığın, Atatürk Parkı'nın ya da belediyenin hemen bitişiğindeki küçücük parkın ya da otoparkın alınması Ünye’de ciddi bir gelir kaybına sebep olacak ise ki olur. O zaman büyükşehirden biz zarar görüyoruz demekse, bu o zaman dün büyükşehirin faydalı olduğunu anlatanların toplumun yanına gidip arkadaş biz de yanlış bilmişiz yanlış öğrenmişiz. Artık büyükşehir bize de zarar veriyor biz sizden özür dileriz. Peşinden de büyükşehir belediye başkanımız, hukukçudur. Ben hukuku çiğneyerek, bu yerleri alıp, kanun nizam tanımadan büyükşehire katacağı kanaatini de taşımıyorum. Yani yasaların ona verdiği yetkiyi kullanıyor, kullanacaktır. Orada eğer birazcık aşırılık var ise o zaman bütün ilçe belediye başkanlarımız artı AKP’nin ilçe teşkilat başkanları, büyükşehir belediye başkanımızın yanına gidip bu icraatın sonunda bu şehir zarar görür ve görüyor demelidirler." dedi.

HUKUKÇU BELEDİYE BAŞKANLARI HUKUKSUZ İŞ YAPMAZ

Ünye ve Büyükşehir Belediye başkanlarının hukukçu olduğunu vurgulayan Başkan Zor, "Öyle ise bunlar hukuksuz bir iş yapmazlar. Bu işin orta yolunu da bulmak zorundadırlar. Eğer orta yolunu bulmazlar ise; şimdi gazetelerde okuyoruz. Buradan bu tesisleri alıp götürmüyor ya, doğru ama bu tesislerin gelirlerini alıp götürüyor. Dolayısı ile insanlar büyükşehirin hizmetleri ile ilçe belediyelerinin hizmetlerini çok net ayıramazlar. Yani burada insanlar mağdur olunca, ilçe belediyesini muhatap alırlar, ilçe belediyesi kurtulmak için bunların büyükşehrin konusu diyecekler. Dolayısı ile kamuoyu çok net bilgilendirilmelidir. Şimdi AKP’ye en çok oy veren insanlar da bu bölgededir. Enver Başkan’a en çok oyu veren bu bölgede olup da Enver Başkan’ın da bu bölgeyi mağdur etme niyetinin olduğunu taşımıyorum. Diken battığı yerden çıkarılır." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri