Ünlü araba markaları 92 bin aracını geri çağırdı

Güney Koreli Hyundai Motor ve Kia arabalarda yaşanabilecek soranlara karşı araçlarını geri çağırma kararı aldı. Söz konusu kararın birkaç modeli etkilediği ve araçlarda yangın çıkma ihtimaline karşı böyle bir karar olduğu öğrenildi

Tüm dünyaya araba pazarlayan Güney Kore’nin devleri Hyundai Motor ve Kia araçlarında son elde ettiği raporlar doğrultusunda harekete geçti bu bağlamda 92 bin aracını geri çağırdı. Araç sahiplerine ise Şirketler, araç sahiplerine, denetlenene kadar binalardan uzağa ve dışarıya park etmelerini tavsiye etti.

Geri çağırma birkaç modeli etkiliyor ve şanzıman yağ pompasındaki aşırı ısınabilecek elektrikli bir bileşenle ilgili sorundan kaynaklanıyor. yangın riski nedeniyle ABD'deki yaklaşık 92 bin aracı geri çağırıyor.

Bu, son yıllarda Hyundai ve Kia araçlarının yangınla ilgili geri çağırma serisinin en sonuncusu.

En son geri çağırmayla ilgili olarak Kia, altı "termal olay" raporu olduğunu ancak herhangi bir kaza veya yaralanma olmadığını söyledi.

Hyundai, dört benzer raporu olduğunu ve sorun nedeniyle herhangi bir kaza, yaralanma veya ölüm kaydetmediğini söyledi.

KISA DEVREYİ TETİKLEME İHTİMALİNE KARŞI

Hyundai, yangın riskinin yanı sıra, ısı hasarının diğer araç kontrolörlerini etkileyen bir kısa devreyi tetikleyebileceğini söyledi.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), "Sahiplerine, geri çağırma onarımı tamamlanana kadar binaların dışına ve yapılardan uzağa park etmeleri tavsiye edilir" dedi.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri