Üniversitespordan destek girişimi

BEKO Basketbol Ligine yükselmek için gelecek hafta sonu İstanbulda başlayacak olan Final-Four maçları öncesi çalışmalarını sürdüren Torku Selçuk Üniversitesinde taraftar için çalışmalar sürüyor

BEKO Basketbol Ligi’ne yükselmek adına gelecek hafta sonu İstanbul’da başlayacak olan Final-Four maçları öncesi çalışmalarını sürdüren Torku Selçuk Üniversitesi’nde taraftar desteği için deyim yerinde ise seferberlik ilan edildi. Sarı-mavili yöneticiler, kritik maçlarda tribün desteği sağlayabilmek adına İstanbul’da bulunan Konya dernek ve vakıf temsilcileri ile temasa geçti.
Bu konudaki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yardımcıları Okay Tınkır, Tayfun Yenikaynak ve Ali Arıkoğlu şunları söylediler. “Zaten Konya’dan da bu maçlarda takımımızı yalnız bırakmayan ve kulüp yönetimine başvuruda bulunan çok sayıda üniversite öğrencisini imkanlarımız ölçüsünde İstanbul’a götürme kararı aldık. Şimdi bu öğrencilerin barınma sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Yine İstanbul’da bulunan ve son derece güçlü lobiye sahip olan Konya dernek ve vakıf yöneticileri ile temasa geçtik.”
“İnşallah burada hem başarılı olacağız, hem de başarı adına taraftarlarımızın ve Konyalı hemşerilerimizin desteği ile yalnız olmadığımızı bir bütün olarak başarıya olan inancımızı tüm spor camiasına göstereceğiz. Hedefe ulaşmak için önümüzde sadece bir engel kaldı. Final-Four’da da başarılı performansımızı sürdüreceğiz ve Beko Basketbol Ligi’ne adımızı yazdıracağız. Buna konuda sporcularımıza ve teknik heyetimize sonuna kadar güveniyoruz”.
Final-Four programına göre çeyrek final maçlarında rakiplerini devre dışı bırakarak isimlerini finale yazdırmayı başaran temsilcimiz Selçuk Üniversitesi ile birlikte Hacettepe Üniversitesi, Genç Banvitliler ve Kepez Belediyesi takımları bu kez dörtlü finalde iki kez karşı karşıya gelecekler. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından aylar öncesinden yapılan açıklamada final maçlarının birinci bölümü Eskişehir de ikincisi bölümü ise İstanbul’da yapılacaktı. Ancak 29-30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de yapılacak olan ilk dörtlü final karşılaşmalarının olduğu tarihlerde Eskişehir de otel sıkıntısının ortaya çıkması üzerine Basketbol Federasyonu aynı tarihlerde Eskişehir’de oynanacak olan müsabakaları İstanbul’a aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri