Üniversitespor’a rehavet yasak

BEKO Basketbol Liginde 25.haftada evinde konuk ettiği Oyak Renoyu 91-83 mağlup eden temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, galibiyet sayısını 10a çıkararak ligde kalma yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

Son 5 haftada 4 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan sarı-mavililer kalan 5 maçın en az ikisini kazanarak ligde kaldığını ilan etmek istiyor. Oyak karşısında seyircisinin de desteğiyle muhteşem bir galibiyet alan temsilcimiz Antalya Kepez ve Aliağa Belediyespor’un da kaybetmesiyle sevincini ikiye katladı. Kepez takımından ikili averajda üstün olan Üniversitespor, kalan haftalarda iyi bir performans sergileyerek işini şansa bırakmak istemiyor. Casa Ted’in lige veda etmesinin ardından, ligden düşen ikinci takımın hangisi olacağı merak edilirken, Aliağa ve Kepez, Casa’dan sonra düşme korkusunu derinden hisseden takımlar olarak göze çarpıyor.

26.haftada Beşiktaş Cola Turka ile deplasmanda karşılaşacak sarı-mavililer bu maçın hazırlıklarına bugün saat 10:00’da 19 Mayıs Spor Salonu’nda başlayacak. Temsilcimizde eksik bir oyuncu bulunmuyor.
Oyak galibiyetini değerlendiren Genel Kaptan Murat Çetinkaya, bu galibiyetle nefes aldıklarını ancak tam olarak rahatlamadıklarını söyledi. Kepez ve Aliağa takımlarından çok çok avantajlı olduklarını vurgulayan Çetinkaya, “Kalan 5 maçtan 1 ya da ikisini kazanırsak ligde kalacağımızı düşünüyorum. Biz çeşitli hesapların içine girmeden 2 maç daha kazanıp ligde kalmak istiyoruz. Ancak kalan 5 haftaya da avantajlı giren takım biziz. Takımda rehaveti yasakladık. Küme kaldığımızı ilan edene kadar mücadelemiz sürecek. Beşiktaş Cola Turka karşısına galibiyet için çıkacağız” dedi
Çetinkaya, Oyak maçında takımı son ana kadar destekleyen basketbolseverlere de teşekkür etti.
TURGUT: BAŞARI HEPİMİZİN  
Üniversitespor Kulüp Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut Pınar Karşıyaka maçından beri çok iyi bir seri yakaladıklarını ve oynadığı son 5 maçın 4’ünü kazanarak önemli işlerin altına imza attıklarını belirterek şunları söyledi:
Bu galibiyeti bizi her zaman destekleyen, iyi ve kötü günümüzde her zaman yanımızda olan taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Ancak hemen belirtmeliyim ki bu büyük bir ekibin başarısıdır. Bu galibiyet serisinde antrenöründen menajerine malzemecisine, yöneticisinden taraftarına kadar herkesin büyük payı var. Bu başarı yönetim, teknik oyuncular, seyirci, Üniversite ve Konya’nın bütünleşmesi ile ortaya çıktı.
Turgut, takımın finansal açıdan ligdeki pek çok takımdan iyi durumda olduğunu ve gelecek sezon da sponsorların artan katkılarının devam etmesi konusunda görüşmelerin son aşamaya geldiğini belirterek, “Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarda şüphesiz bize her zaman güvenen ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen sponsorlarımızın da büyük payı var. Ana sponsorumuz Mutlu Akü’ye, Konya Şeker Fabrikaları A.Ş.’yeve Rixos Oteller zincirine de sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri