Üniversitespor şokta

Ligin 2. yarısına Ormanspor mağlubiyeti ile başlangıç yapan Üniversitespor şokta. Rakiplerin kaybettiği haftada avantajı elinin tersiyle iten sarı-mavililerde gözler Beykoz maçına çevrildi


TB2L A Grubu’nda sezonun ilk yarısının son haftalarında iyi çıkış yakalayan ve 5’te 5 yapan Selçuk Üniversitesi’nde Ormanspor karşısında alınan yenilgi ile büyük sessizlik yaşanıyor. İkinci yarıya yenilgi ile başlayan Sarı-Mavililerde Beykoz maçının hazırlıklarına dünden itibaren başlandı.
Selçuk Üniversitesi Kulüp Basın Sözcüsü Güven Öten kendi hesaplarında Ormanspor yenilgisinin olmadığını ve bu yenilgi ile hesabın karıştığını söyleyerek, “Bizim hedefimiz bu sezon kesinlikle Beko Basketbol ligi. Hedefimize ulaşmak için bu zor günleri hatasız ve kayıpsız aşmak zorundayız. Tabii özellikle kendimize grubumuzda rakip olarak gördüğümüz takımların maç kaybettiği bir haftada bizim de kaybetmemiz çok büyük bir avantajı kaçırmamıza neden oldu. Ormanspor karşısında ortaya konulan oyun mücadele gücü ve sonucu masaya yatıracağız. Bu olumsuz tablonun gerekçelerine bakacağız. Aynı hataları bir daha tekrarlamamaya çalışacağız” dedi.
Sarı-mavili ekibi kritik bir Beykoz maçı beklediği ifade eden Öten, “Deplasmanda aldığımız Ormanspor yenilgisinin yaralarını bir an önce sarmamız gerekiyor. Çünkü önümüzde çok kritik bir maç var. İlk maçta deplasmanda yenildiğimiz Beykoz ile karşı karşıya geleceğiz. Hedefe giden yolda özellikle kendi sahamızdaki maçları kayıpsız geçmemiz gerekiyor. Beykoz’dan rövanşı almak istiyoruz. Zor bir maç olacak. Ancak taraftarımızın da desteği ile bu zorlu maçı kazanıp kendimize geleceğiz” diye konuştu.
Ormanspor maçını izleyen Kulüp Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut ise ortaya konulan oyundan ve sonuçtan memnun kalmadığını söyleyerek, “Beklemediğimiz, hesapta olmayan bu yenilgi hepimizin moralini bozdu. Beykoz maçını kazanarak yeniden toparlanmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ankara deplasmanında takımı yalnız bırakmamak için maça giden Başkan Turgut un yanı sıra Başkan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kamanlı, Ali Arıkoğlu, Basketbol Şube Sorumlusu Bülent Kaftanoğlu, yönetim kurulu üyeleri Av. Yavuz Tezcan, Mustafa Azman, Halil İbrahim Kafaoğlu ve Uğur Özteke maçtan sonra üzüntülerini dile getirdiler. Yine bu maçta Selçuk Üniversitesi ni yalnız bırakmamak için Ankara ya giden iki otobüs üniversite öğrencisi ile Ankarada bulunan Konyalılarda maça gelerek sarı mavililere destek oldular.
Öte yandan Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde 12. hafta mücadelesi tamamlandı. Alınan sonuçlar şöyle: Gelişim Koleji – Hacettepe Üniversitesi: 64-79 Finalspor – Beykoz: 75-72 Tenis Eskrim Dağcılık – Olin: 55-58 Pertevniyal – Trabzonspor Basketbol: 84-81 Vestel – İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 88-84 İTÜ – Erçelik Pamukkale Üniversitesi: 76-65 Ormanspor – Selçuk Üniversitesi: 58-57 Yeni Nesil – Düzce Gençlik: 84-92 Akçakoca Poyraz – FMV Işık: 70-88 Optimum TED Ankara – Genç Banvitliler: 66-78 Akhisar Belediyesi – Yeşilyurt: 81-69 Uşak Belediyesi - Genç Telekom: 81-74
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri