Üniversitespor sıkı çalışıyor

10 karşılaşmadan 9’unu kazanan ve ligin en az sayı yiyen takımı olma ünvanını elinde bulunduran Selçuk Üniversitesi, kalan maçlarını da en iyi şekilde tamamlayıp, play-offlara lider girmenin hesaplarını yapıyor.

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren ve sezona çok iyi bir giriş yaparak ilk 8 arasında yer almayı hemen hemen garantileyen sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitespor’da yüzler gülüyor. Oynadığı 10 karşılaşmadan 9’unu kazanma başarısı gösteren ve ligin en az sayı yiyen takımı olma ünvanını elinde bulunduran sarı-mavililer, kalan maçlarını da en iyi şekilde tamamlayıp, play-offlara lider girmenin hesaplarını yapıyor.

10. haftada play-offa kalma mücadelesi veren Best Balıkesirspor’a konuk olan ve rakibini baştan sona üstün oynadığı maçta 18 sayı fakla 72-54 mağlup etmeyi başaran ekibimizde 11. haftada yine deplasmanda oynanacak Maliye Milli Piyango maçının hazırlıkları başladı. 19 Mayıs Spor Salonu’nda günde yaptığı çift çalışmayla hazırlıklarını sürdüren ekibimizde zorlu deplasman öncesi önemli bir eksik bulunmuyor. Ekibimizin bu hafta karşılaşacağı Maliye Milli Piyango’da ligde üst sıraları zorluyor.

Oynadığı 10 maçın 8’ini kazanan ve sadece 2 kez yenilen Başkent ekibi ligde averajla 4. sırada yer alıyor. Torku Selçuk Üniversitespor Basın Sözcüsü Kerem Öten, sezonun en zorlu deplasmanlarından birisine daha çıkacaklarını belirterek, “Kazanmayı alışkanlık haline getirmiş bir takımız. İçeride veya dışarıda tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Oyuncularımız tam manasıyla uyum içerisindeler. Yönetim, teknik heyet ve oyuncularımızın bu uyumu başarıyı getirecektir. Maliye deplasmanından da en iyi neticeyle döneceğimize inanıyorum” dedi.

Ligin 2. sırasında bulunan Darüşşafaka, deplasmanda Yeşil Giresun'a 88-81 mağlup olarak temsilcimizin bir puan gerisinde kaldı. Deplasmanda Trabzon Basketbol'u 93-88 mağlup eden Maliye Milli Piyango ise 18 puanla ligin 3. sırasına yerleşti. Alınan bu sonuçlardan sonra bu cumartesi günü oynanacak olan  Maliye Milli Piyango- Selçuk Universitesi maçı ayrı bir önem kazanmış oldu. Ligin 10. haftasında alınan sonuçlar ise şöyle: Pİ Koleji 70-74 Gelişim Koleji, Akhisar Belediye 88-70 Final Gençlik, Best Balıkesir Basketbol 54-72 Torku Selçuk Universitesi, Pertevniyal 68-62 Başkent Gençlik, İzmir Büyükşehir Belediyespor 58-65 Bandırma Kırmızı, Yeşilgiresun Belediye 88 -81 Darüşşafaka, Trabzonspor Basketbol 88-93 Maliye Milli Piyango, Fibrabeton İstanbulspor 65-67 İstanbul Büyükşehir Belediyespor. Ligin 10. haftası dün oynanan Mackolik.com Uşak Universitesi-Vestel maçı ile sona erdi.

11. hafta ise 7 Aralık Cuma günü oynanacak maçlarla başlayacak. Ligin 11. haftasında oynanacak olan maçlar şöyle: Gelişim Koleji-Best Balıkesir Basketbol, Final Gençlik-Mackolik.com Uşak Universitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Pİ Koleji, Vestel-Fibrabeton İstanbulspor, Başkent Gençlik-Yeşilgiresun Belediye, Trabzonspor Basketbol-İzmir Büyükşehir Belediyespor, Maliye Milli Piyango-Torku Selçuk Universitesi, Bandırma Kırmızı-Pertevniyal, Darüşşafaka-Akhisar Belediye.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri