Üniversitespor nasıl küme düştü?

BEKO Basketbol Liginde üçüncü sezonunda lige veda eden Mutlu Akü Selçuk Üniversitesinde Aliağa maçının kaybedilmesi sonun başlangıcını getirdi.

Son 5 haftada küme düşme tehlikesi yaşamasına rağmen Aliağa karşısında bir galibiyetle ligde kalabilecek sarı-mavililerin lige vedası taraftarlarını kahrederken, birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Sezon başında maddi sıkıntı yaşadığı için ligden çekilmeyi düşünen sarı-mavililerin son haftada ikili averajla lige veda etmesi, kulübün iyi bir kriz yönetimi oluşturamadığını ortaya koyuyor. Ligin son bölümlerinde iki oyuncusunun uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle sarsılan, yabancılarına ödemelerini zamanında yapmasına rağmen takımı ligde tutamayan yönetimin sezon başında savaşan bir kadro kuramaması da takımın lige veda etmesinde önemli bir etken oldu.

Üniversitespor’un kader maçlarında başarısız bir tablo çizmesi de bir anda kendini düşme hattının içinde bulmasına neden oldu. Bu sezon muhteşem taraftarının desteğiyle başarılı maçlar çıkaran takım son 5 haftaya girilirken tel tel döküldü ve bu başarısız performans lige vedayla sonuçlandı. Son 5 haftada Beşiktaş, Fenerbahçe, Aliağa, Telekom ve Darüşşafaka ile karşılaşan sarı-mavililerin ilk üç maçtan galibiyet çıkaramaması Antrenör Cengiz Karadağ ile yolların ayrılmasına neden oldu. Takımın başına son iki maçta getirilen yardımcı antrenör Gökhan Güney’in de çare olamamasıyla Üniversitespor, 3 yıl aradan sonra yükseldiği lige veda etmek zorunda kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri