Üniversitespor izinli

Basketbol Federasyonunun aldığı karar gereği Kurban Bayramı nedeniyle liglere 1 hafta ara verildi. Üniversitesporda 4. haftada oynanacak Pertevniyal maçı hazırlıkları cumartesi günü başlıyor

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde şampiyonluğun en büyük adayı olan Torku Selçuk Üniversitespor’da 4. haftada oynanacak Pertevniyal maçı hazırlıkları önümüzdeki cumartesi günü başlıyor. Basketbol Federasyonu’nun aldığı karar gereği Kurban Bayramı nedeniyle liglere 1 hafta ara verilirken, sarı-mavililerde bu arayı dinlenerek geçirecek. Ekibimizde izin cumartesi günü sona ererken, takım pazartesi gününe kadar Konya’da çalıştıktan sonra zorlu deplasman için yola çıkacak.

Sezona müthiş bir giriş yapan ve oynadığı 3 maçı da kazanarak zirveye kurulan Torku Selçuk Üniversitespor’da rehavete kapılmadan galibiyet serisinin sürdürülmesi amaçlanıyor. Sarı-mavililerin genç yöneticilerinden Basın Sözcüsü Kerem Öten, beklenen başlangıcı yaptıklarını ve ilk 3 haftada güçlü takımları yenerek moral bulduklarını belirterek, “Son sezonlarda kılpayı kaçırılan şampiyonlukların ardından bu sezon işi sıkı tutuyoruz. Umarım sezon sonunda ertelenen sevincimizi tüm Konya ile birlikte yaşayacağız” dedi.

Sakat sporcuların durumlarının düzeldiği belirtilirken, Pertevniyal maçına takım tam kadro gidecek. İstanbul deplasmanında yönetimin de takımı yalnız bırakmayacağı ve 15 yöneticinin İstanbul’a giderek zorlu maçı izleyerek takıma moral vereceği kaydedildi.  Öte yandan, Federasyon Kupasında final maçına çıkma başarısı gösteren sarı-mavililerde bu başarıyla ilgili primlerde oyunculara dağıtıldı. Bayrama prim dopingiyle giren sarı-mavili oyuncuların Pertevniyal maçını da kazanacaklarına dair söz verdikleri öğrenildi.

Sarı-mavililerde oyunculara arefe günü yeniden izin verilecek. 3 günlük bayram tatilin ardından toplanacak olan Torku Selçuk Üniversitesi, 29 Ekim Pazartesi günü İstanbul’a gidecek. Ligde 4. haftanın programı şöyle. 30 Ekim Salı: 16.00 İzmir B.B.-Gelişim Koleji, 16.00 Başkent Gençlik-Final Gençlik, 18.00 Pertevniyal-Torku Selçuk Üniversitesi, 18.00 Bandırma Kırmızı-Vestel, 18.00 M.Uşak Üniversitesi-İstanbulspor, 18.00 Akhisar Belediye-Pi Koleji. 31 Ekim Çarşamba: 17.00 Yeşilgiresun Belediye-Best Balıkesir, 17.00 Trabzonspor-İstanbul B.B., 19.00 Darüşşafaka-Maliye Milli Piyango.

Selçuk Üniversitesi Antrenörü Aclan Kavasoğlu, kağıt üzerinde kolay görünen maçların her zaman zor olduğunu söyledi. Kavasoğlu şöyle devam etti: “İlk iki haftada  ligin iddialı ekipleriyle oynamanın ardından böyle bir maça çıkmak her zaman zordur. Federasyon Kupası’nı da sayarsak arka arkaya 3 önemli maç oynadık. Bu maçlar ardından böyle bir maça oyuncuları hazırlamak gerçekten zor oldu hafta içinde. İlk devre bizim basketbol kişiliğimize uymayan bir oyun ortaya koyduk. İkinci yarıda ise isteğimizi yaptık ve bu skora yansıdı. Takımda sezon başından bu yana izin yapmamanın da huzursuzluğu vardı bu da sahaya yansıdı. 2. Yarıda daha iyi oynayarak da sonuca gittik. Bizim kadromuzun derinliğini artırmamız gerekiyor. Son bir aydır ciddi maçlar oynadık ve bu kadro genişliğini sağlayamadık. Ancak bu tür maçlarda bunu yapmalıydık ve sahada bunu gerçekleştirdik. Oyuncularımızın ilerlemeleri için maç oynamaları gerekiyor. Bizde onlara bu imkanı sağlıyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri