Üniversitespor hızını kesmedi

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi'nde 10. hafta heyecanı geride kaldı. Ligin zirvesinde fırtına gibi esen sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, Balıkesir deplasmanında da hızını kesmedi.

Zorlu rakibini 72-54 gibi farklı bir skorla geçmeyi başaran sarı-mavililer, oynadığı 10 maçtan 9'unu kazanarak puanını 19'a çıkarttı ve zirvede kayıpsız yoluna devam etti. Sarı-mavililer, ligin 11. haftasında 8 Aralık Cumartesi Günü Maliye Milli Piyango ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Dünü izinli geçiren Selçuk Üniversitesi, zorlu maçın hazırlıklarına bugfün başlayacak.

Sarı mavililer oldukça iyi başladıkları 1. periyotta rakibine 5 fark atarak 2. çeyreğe 14- 9 önde giren taraf oldu. Devre arası öncesinde toparlanan ev sahibi takım 2. çeyrekte  Selçuk savunmasını geçmeye çalışsa da başarılı işler çıkartan Selçuk kartalları bu çeyrekte rakibine geçir vermedi.  Devre rasına girilirken iki takımda 2. çeyrekte 14’er sayı ürettiler. Karşılaşmanın 3. Çeyreğinde ise salona hakim olan yine Torku Selçuk Üniversitesi’ydi. Sarı mavililer ardı ardına buldukları sayılarla farkı artırırken, final periyotuna 51 – 33’lük skorun rahatlığıyla girdiler. Son çeyrekte ise daha çok değişik varyasyonlar üzerinde duran Selçuk kartalları rahat bir maçın ardından sahadan 72 – 54 galip ayrıldı. Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu'Nda oynanan karşılaşmada Selçuk Üniversitesi, Fırat, Soykan, Ufuk, Clark, Hadi Ö., Hadi D., İ. Yalçın, Orçun, Granger, Burak, Oktay ve Barış ile mücadele etti.

Öte yandan ligin 2. sırasında bulunan Darüşşafaka, deplasmanda Yeşil Giresun'a 88-81 mağlup olarak temsilcimizin bir puan gerisinde kaldı. Deplasmanda Trabzon Basketbol'u 93-88 mağlup eden Maliye Milli Piyango ise 18 puanla ligin 3. sırasına yerleşti. Alınan bu sonuçlardan sonra bu cumartesi günü oynanacak olan  Maliye Milli Piyango- Selçuk Universitesi maçı ayrı bir önem kazanmış oldu. Ligin 10. haftasında alınan sonuçlar ise şöyle: Pİ Koleji 70-74 Gelişim Koleji, Akhisar Belediye 88-70 Final Gençlik, Best Balıkesir Basketbol 54-72 Torku Selçuk Universitesi, Pertevniyal 68-62 Başkent Gençlik, İzmir Büyükşehir Belediyespor 58-65 Bandırma Kırmızı, Yeşilgiresun Belediye 88 -81 Darüşşafaka, Trabzonspor Basketbol 88-93 Maliye Milli Piyango, Fibrabeton İstanbulspor 65-67 İstanbul Büyükşehir Belediyespor. Ligin 10. haftası dün oynanan Mackolik.com Uşak Universitesi-Vestel maçı ile sona erdi.

Ligin 11. haftası 7 Aralık Cuma günü oynanacak maçlarla başlayacak. Sarı-mavili temsilcimiz 8 Aralık Cumartesi Günü Maliye Milli Piyango ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Selçuk Üniversitesi'nin zorlu karşılaşması saat 17.00'de oynanacak. Ligin 11. haftasında oynanacak olan maçlar şöyle: Gelişim Koleji-Best Balıkesir Basketbol, Final Gençlik-Mackolik.com Uşak Universitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Pİ Koleji, Vestel-Fibrabeton İstanbulspor, Başkent Gençlik-Yeşilgiresun Belediye, Trabzonspor Basketbol-İzmir Büyükşehir Belediyespor, Maliye Milli Piyango-Torku Selçuk Universitesi, Bandırma Kırmızı-Pertevniyal, Darüşşafaka-Akhisar Belediye.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri