Üniversitespor 2. Amerikalısını buldu

TB2L'de özlemle kovaladığı şampiyonluğu bu yıl yakalamak isteyen basketbolda ki temsilcimiz TORKU Selçuk Üniversitesi ikinci Amerikalı oyuncusu ile anlaştı

Geçtiğimiz yıl Almanya liginde Karlsruhe takımında oynayan 1985 doğumlu 1.91 boyunda ki guard mevkiinde oynayan Martın Samarco ile ve 1 yıllık anlaşma imzalayan sarı-mavililerde yabancı arayışını da tamamlanmış oldu. Kulüp Başkanı Yunus Derebağ son yabancı oyuncunun kadroya dâhil edilmesi transferin tamamlandığını belirterek “Son transferimiz için de uzun süreden bu yana temaslarımız ve görüşmelerimiz sürüyordu. Antrenörümüzün istediği bu oyuncu ile mutlu sona ulaştık. Artık takım olarak tamamen lig öncesi hazırlıklarına motive olduk. İnşallah bu yıl mutlu sona ulaşırız” dedi.
5 Eylül’de İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olacak temsilcimiz 6 Eylül’de ise yine İzmir’de Gelişim Koleji ile karşılaşacak. İzmir turnesini 7 Eylül’deki İzmirspor maçı iye tamamlayacak sarı-mavililer dönüşte Manisa’ya uğrayacak ve 8 Eylül’de Vestel ile karşı karşıya gelecek.  Selçuk Üniversitesi 12-14 Eylül tarihlerinde ise Ankara’da Maliye Milli Piyango, İstanbul BB ve Söğütsen Seramik ile dörtlü turnuvada karşı karşıya geldikten sonra 18-20 Eylül tarihlerinde Federasyon Kupası’nda mücadele edecek. Yarı finale kalması durumunda 23-25, finale kalması durumunda ise 29-30 Eylül tarihleri arasında kupa maçlarını oynayacak temsilcimiz ligin ilk sınavını ise 6 Ekim’de kendi evinde Banvit Kırmızı ile kendi evinde oynayacak. Yaptıkları 9 transferler yeni bir görünüm kazanan Torku Selçuk Üniversitesinde transfer çalışmaları da devam ediyor. Sarı-mavililer Oktay Yılmaz, Burak Selen, Ufuk Gürgen, Hadi Özdemir, Hadi Doğan, Soykan Yıkılmaz, isimleri kadrosuna dahil ederken son olarak ise Amerikalı oyun kurucu Jeremy Granger ve transferin gözdelerinden Mersin Büyükşehir Belediyesporlu Yalçın Azizmahmutoğulları ile sözleşme imzalamıştı.
DEREBAĞ: DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR
T2BL temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını bugün yapacağı son çalışma ile noktalayacak. Torku Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, yapılan transferlerle iyi bir ekip olduklarını ifade etti. Derebağ yeni sezonda farklı bir Üniversite izleteceklerini söylerken şehrin her türlü desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. Yunus Derebağ, “Şehirdeki tüm dinamikleri bir araya getirerek kulübümüzü Beko Basketbol ligine taşıyacağımıza inanıyoruz. Ancak basketbol ikinci liginde Konya’yı temsil eden tek takım olarak şehrin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. İş adamları ve Selçuk Üniversitesi yönetimi bir araya gelerek bugüne kadar istediğimiz başarıyı yakalayamasak da sportif anlamada önemli çalışmalar yaptık. Şehirde daha geniş kapsamlı bir birliktelik sağlayarak basketbolda en üst düzeyde mücadele etmeliyiz” diye konuştu.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri