Üniversite'nin Zonguldak kampı bitiyor

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Liginde mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi yeni sezon hazırlıklarını Zonguldakta yaptığı kamp çalışmalarıyla sürdürüyor

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi yeni sezon hazırlıklarını Zonguldak’ta yaptığı kamp çalışmalarıyla sürdürüyor. Dedeman Otel’de konaklayan ve çalışmalarını Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Spor Salonu’nda sürdüren temsilcimiz sabahları ormanlık alanda kros öğleden sonra ise salonda taktiksel antrenmanlar yapıyor. Cumartesi günü kamp çalışmalarını tamamlayıp Konya’ya dönecek olan sarı-mavililer 3 Eylül’de ilk hazırlık maçını oynayacak. Konya’da ligin yeni takımı Pi Koleji’ni ağırlayacak temsilcimiz daha sonra bir dizi hazırlık maçı oynamak adına Ege turuna çıkacak ve sırasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gelişim Koleji ve Vestel ile karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz 12–14 Eylül tarihleri arasında ise Ankara’da Maliye Milli Piyango Turnuvası’na katılacak. Öte yandan Torku Selçuk Üniversitesi’nde Amerikalı oyuncu Martin Samarco takıma dahil olurken, diğer yabancı oyuncu Jeremy Granger’in ise Spor Genel Müdürlüğünün atacağı imzanın ardından bugün ya da yarın kampa katılması bekleniyor.

Torku Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, yapılan transferlerle iyi bir ekip olduklarını ifade etti. Derebağ yeni sezonda farklı bir Üniversite izleteceklerini söylerken şehrin her türlü desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. Yunus Derebağ, “Şehirdeki tüm dinamikleri bir araya getirerek kulübümüzü Beko Basketbol ligine taşıyacağımıza inanıyoruz. Ancak basketbol ikinci liginde Konya’yı temsil eden tek takım olarak şehrin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. İş adamları ve Selçuk Üniversitesi yönetimi bir araya gelerek bugüne kadar istediğimiz başarıyı yakalayamasak da sportif anlamada önemli çalışmalar yaptık. Şehirde daha geniş kapsamlı bir birliktelik sağlayarak basketbolda en üst düzeyde mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Öte yandan Torku Selçuk Üniversitesi yeni sezona sahasında oynayacağı Bandırma Kırmızı maçı ile başlayacak.  Bandırma ekibi son olarak 2011-2012 sezonunda Almanya 1.Ligi’nde BG Goettingen forması giyen Amerika vatandaşı Raymond Sykes ile anlaşmaya vardı. 1986 doğumlu Sykes 2.06 metre boyunda. 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda oynayabilen Sykes, Goettingen formasıyla EuroChallenge Cup’ta 13.5 sayı, 6.3 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti. EuroChallenge Cup’ta takımı Beşitaş Milangaz ile aynı grupta bulunan oyuncu İstanbul’da oynanan maçta 25 sayı 8 ribaund ile oynamıştı. 1 senelik sözleşme imzalanan Sykes kariyerine Bandırma Kırmızı formasıyla devam edecek.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri