Üniversitenin kader günü

Selçuk Üniversitesi bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyesporu ağırlayacak. Torku Arena 19 Mayıs Spor Salonunda yapılacak kritik karşılaşma saat 16.00da başlayacak. Maçı kazanan ekip 1. Lige çıkacak

Basketbol Erkekler 2. Lig Play-Off Grubu’nda 1. Lig mücadelesi veren temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi kader maçına çıkacak. Sarı-mavililer bugün Torku Arena 19 Mayıs Spor Salonu’nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u konuk edecek. Saat 16.00’da başlayacak kritik maçı Torku Selçuk Üniversitesi kazanması halinde Beko Basketbol 1. Ligi’ne çıkacak. Aksi durumda ise gelecek sezon da 2. Lig’de mücadele edecek.

Hazırlıklarını tamamlayarak tesislerde kampa giren Torku Selçuk Üniversitesi galibiyete kilitlendi. Sarı-mavili temsilcimizde önemli bir eksik bulunmazken, morallerin yerinde olduğu belirtildi. Gaziantep deplasmanında rakibine son saniye basketboluyla mağlup olan Torku Selçuk Üniversitesi, seyircisi önünde bir kez daha kazanarak seride durumu 2-1’e getirmek ve 1. Lig hasretini dindirmek istiyor. Sarı-mavili oyuncuların camiaya galibiyet sözü verdikleri belirtildi.

Gaziantep ile final maçına çıkacaklarını ifade eden Torku Selçuk Üniversitesi yöneticileri, taraftarları salona davet ederek destek istediler. Sarı-mavili yöneticiler, “Artık sözün bittiği yerdeyiz. Gaziantep Büyükşehir ile oynayacağımız üçüncü maç kaderimizi çizecek. Elimizden geleni yapıp, inşallah Beko Basketbol 1. Ligi’ne yükselerek Konya’yı sevince boğacağız. Sporcularımıza ve teknik heyetimize güvenimiz tam. Taraftarlarımız ilk maçta olduğu gibi bugün de salonu doldurmalı ve son ana kadar vereceği destekle galibiyette önemli rol oynamalı” dediler.

SELÇUK’TA HAKEM ENDİŞESİ YAŞANIYOR

Play-Off yarı final maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile kendi sahasında önemli bir maça çıkacak olan Torku Selçuk Üniversitesi kazanan takımın adını Beko Basketbol Ligi’ne yazdıracağı maç öncesinde hakem endişesi yaşıyor. Gaziantep’te oynanan ve ev sahibi takımın 1 sayı farkla kazandığı maçta hakem kararlarının sonuca tesir ettiği düşüncesinde olan sarı-mavili ekibin yöneticileri, son maç için hakemlerin kararlarında adil bir tutum sergilemesi talebinde bulundu.

Başkanvekili Zeki Çimen konuyla ilgili şunları söyledi. “Gaziantep’te hakemlerin ev sahibi takım lehine çaldığı düdükleri herkes gördü. Faul olmayan pozisyonlarda aleyhimize sportmenlik dışı faul kararlarına hükmedildi. İki takım da Beko Basketbol Ligi’ne yükselmek istiyor. Verilen emekler harcanan paralar ortada. Bu noktada hakemlerin daha dikkatli olması gerekiyor. 3. ve son maç öncesi kulağımıza gelen söylentiler var. Özellikle MHK Başkanı’nın geçtiğimiz yıllarda Antep’te yönetici kimliğinin olması hakem atamalarında bizzat otoritesini kullanması canımızı sıkıyor. Biz bugüne kadar hiçbir maçta hakemlerin bizim lehimizde olmasını istemedik. Bu yüzden de çok canımız yandı”.

 “Adil ve tarafsız hakemler arzu ettik. Arzularımızı bile hiçbir zaman federasyona resmi bir talep olarak sunmadık. 2 milyonluk bir şehrin kaderi bir düdükle belirlenmemeli. Sahamızda hakem kararları ile bile kaybettiğimiz maçlarda tek bir sportmenlik dışı olay yaşanmamıştır. Ama Antep’te son maçta olduğu gibi seyirci baskısı kurmak amacı ile büyük ve modern salon varken bizleri küçük dar ve sıcaklığının 38 derece olduğu salonda karşılaşma oynatma zihniyeti ile Türk basketbolu nereye gidecektir? Şimdi Gaziantep’te bize yapılanı biz de yapalım mı? Maçı büyük, klimalı ve saha güvenliği olan salondan alıp küçük, seyircinin salonun içinde olduğu, salonda mı oynayalım? Tarafsız spor yöneticileri bunları iyi görmeli ve adil olmalılar.”

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri