Üniversitenin gözü Play-Offta

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Liginde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ligin 37. haftasında kendi salon ve seyircisi önünde Gelişim Kolejini ağırladı.

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ligin 37. haftasında kendi salon ve seyircisi önünde Gelişim Koleji’ni ağırladı. Sarı-mavililer, oldukça zevkli ve çekişmeli geçen maçta Gelişim’i 81-70 mağlup ederek ligi zirvede bitirmeyi garantiledi. Aldığı galibiyetle son haftaya moralli giren Selçuk Üniversitesi, puanını 67’ye çıkardı. Optimum TED Ankara Kolejliler ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 76-69 mağlup ederek puanını 66’ya çıkardı.

Öte yandan temsilcimiz Lig’in son haftasında İzmir deplasmanında Tire Belediyesi ile karşı karşıya gelecek. Dünü izinli geçiren Selçuk Üniversitesi, Karşılaşma önümüzdeki cumartesi günü saat 16.00’da oynanacak. Önemli bir eksiğin bulunmadığı temsilcimiz hazırlıklarına bugün başlayacak. Ayrıca temsilcimiz gözünü Play-Off maçlarına çevirdi. Lig’de oluşan puan durumuna göre Selçuk Üniversitesi, Play-Off maçları için 8. sıradaki Akhisar Belediyesi ile karşı karşıya gelecek.

Play-Off’un tüm turlarında takımların ligde oynamış oldukları maç sonuçları ne olursa olsun müsabakalar 0-0 ile başlayacak ve kazanılmış iki maç üzerinden oynanacak. Çeyrek finalde ilk maç normal sezonu üst sırada bitiren takımın sahasında, 2. maç ise rakip sahada oynanacak. Gerekmesi halinde üçüncü maç yine ligi üst sırada bitiren takımın sahasında yapılacak. Normal Ligi ilk 8 sırada bitiren takımların eşleşmesi ise; birinci ile sekizinci (turun galibi “A” olarak isimlendirilir), ikinci ile yedinci (turun galibi “B” olarak isimlendirilir), üçüncü ile altıncı (turun galibi “C” olarak isimlendirilir), dördüncü ile beşinci (turun galibi “D” olarak isimlendirilir) şeklinde olacak. Yarı final müsabakaları, çeyrek final müsabakaları sonucunda tur atlayan (A-D) ve (B-C) takımları arasında oynanacak. Turu geçen iki takım Beko Basketbol Ligi’ne yükselmek ile beraber finalde eşleşip 2011-2012 sezonu TB2L şampiyonluğu için mücadele edecek.

SPOR SEVRİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri