‘Üniversitemizi 2030 vizyonuna hazırlıyoruz’

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar” adlı programa katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar” adlı programa katıldı. Yılmaz, Selçuk Üniversitesi olarak toplantıda belirlenen 2030 Vizyonu hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla çalıştıklarını söyledi.

Gazi Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıya Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra YÖK yönetim ve yürütme kurulu üyeleri, üniversite rektörleri ve temsilcileri katıldı.

5 ayrı bölgesel toplantı düzenleme kararı aldıklarını açıklayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, bu toplantıların Yükseköğretim Kurulunun çalışmalarını, stratejik hedef ve önceliklerini üniversitelerle detaylı bir şekilde paylaşmak ve üniversitelerin de bu konulardaki görüş ve önerilerini ifade etmeleri için önemli bir platform sunduğunu söyledi. Özvar, Selçuk Üniversitesinin de aralarında bulunduğu aday araştırma üniversitelerini izlemeye devam ettiklerini, tüm üniversitelerin araştırma üniversitesi statüsüne yükselebileceğini ifade etti.

ADAY İZLEME PROGRAMINA DAHİL OLDULAR

Toplantıya katılan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz da “Yükseköğretim Kurulumuz tarafından düzenlenen 2030’a Doğru Yükseköğretim Vizyonuna Dair Bölgesel Toplantılar’ın ilkine Aday Araştırma Üniversitesi olarak katıldık. Selçuk Üniversitesi olarak Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı’na dahil olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu süreçte, bilimsel üretkenliğimizi artırarak ulusal ve uluslararası alanda Üniversitemizin konumunu güçlendirmeye kararlıyız. Oldukça verimli geçen toplantı sonrası üniversitelerimizin araştırma ve yenilikçilikten, istihdam duyarlılığı ve girişimciliğe kadar önemli konulara odaklanması gerektiği yönünde kararlar alındı. Selçuk Üniversitesi olarak araştırma üniversiteleri arasına katılma ve 2030 Vizyonu hedeflerine ulaşma konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri