Üniversiteliler Organlarını Bağışladı

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü'nün 3-9 Kasım Doku ve Organ Bağışı Haftası nedeniyle başlattığı Organ Bağışı kampanyası Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü. Devlet Hastanesi Organ Bağışı...

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü'nün 3-9 Kasım Doku ve Organ Bağışı Haftası nedeniyle başlattığı Organ Bağışı kampanyası Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Hanim Çelik ve kampanya ekibi ilk olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ı makamında ziyaret ederek kampanya ile ilgili bilgi verip destek istedi. Rektör Savaş böylesine önemli ve anlamlı bir kampanya için Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak her türlüğü desteğe hazır olduklarını söyleyerek kampanyaya destek verdi.

Kampanya ekibinin Edebiyat Fakültesi içerisinde kurduğu organ bağış standına gün boyu öğrencilerin yoğun ilgi ve katılımı olurken Koordinatör Hanim Çelik, öğrencilerin hem bilgi almak hem de kampanyaya katılmak için stantlarına gösterdikleri yoğun ilgiden çok mutlu olduklarını, amaçlarının halkı bu konu ile ilgili bilgilendirerek farkındalık yaratmak ve herkesin ilerde bir gün bağışlanan bu organlara ihtiyacı olabileceğini söyledi.

    Öğrenciler de hafta nedeniyle açılan bu stanttan dolayı İl sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, organ bağışı konusunda hem bilgilendiklerini hem de kampanyaya katılma şansı yakaladıklarını kaydetti. Öğrenciler, tüm insanların organ bağışına en azından bu hafta boyunca duyarlılık göstermesi gerektiğini söyledi.

    İl sağlık Müdürlüğü kampanyaya katılan öğrencilere günün anısına organ bağışı logolu çeşitli hediyelerde verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri