Üniversiteliler Aydın, Denizli Ve Muğla’nın İlçelerini Taradı

Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) projesi kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla’nın ilçelerini taradı.Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK), TR32 Bölgesinde...

Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) projesi kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla’nın ilçelerini taradı.

Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK), TR32 Bölgesindeki finansal okuryazarlık düzeyinin belirlenmesi ve geliştirilmesine yönelik çözüm önerileri konulu GEKA projesi uygulama çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla illerinin tüm ilçelerinde toplam bin 200’ü aşkın anket yapıldı. ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderli çalışmaların bir kısmına bizzat katıldı. Bu aşamada anketler vasıtasıyla katılımcıların finansal okuryazarlık seviyeleri belirlendi. Bir sonraki aşamada, finansal okuryazarlık seviyesini artırmak için eğitimler verilecek. Ardından da sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak.

Bu konuda konuşan ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderli, ADVAK olarak insanlara önemli faydalar sağlayacak bir proje yürüttüklerini belirterek, “Önümüzdeki dönemlerde ADVAK’ı çok önemli ve daha geniş kapsamlı finans projelerinde görmeye devam edeceğiz. ADVAK’ı ve ADÜ’yü finans konusunda bir marka haline getirecek projeler hazırlıyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri