Üniversiteli Yerli Ve Yabancı Öğrenciler, 29 Ekim İçin Pedal Çevirdi

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Spor Birimi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenledi. 81 farklı ülkeden öğrencisi bulunan UAÜ’nün 30 öğrencisi Cumhuriyet için pedal çevirdi. UAÜ Spor Birimi, Döşemealtı...

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Spor Birimi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenledi. 81 farklı ülkeden öğrencisi bulunan UAÜ’nün 30 öğrencisi Cumhuriyet için pedal çevirdi.

UAÜ Spor Birimi, Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu organizasyonu ile Düzlerçamı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenledi. Cumhuriyet Bayramı anısına düzenlenen tur öncesi katılımcılar, Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyetin kurulması adına milli mücadele de şehit düşenler adına saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okudu.

Tur öncesi söz alan Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar, üniversite gençlerinin, hem spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları, hem de milli bayramlarda Atatürk ve aziz şehitleri saygı ile yad etmelerinin kendilerini memnun ettiğini açıkladı. Yanar, Döşemealtı Belediyesi olarak bu tür faaliyetleri her zaman desteklediklerini ve destekleyeceklerini ifade etti.

Daha sonra söz alan UAÜ Spor Birimi Sorumlusu Musa Turmuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına ve özellikle farklı ülkelerden gelen yabancı öğrencilerin Türk kültürünü ve bayramlarını daha yakından tanımaları ve spor yapmaları adına böyle bir organizasyon planladıklarını söyledi.

    

    Antalya’da farklı coğrafyalardan 81 ülke öğrencisini ağırladıklarını hatırlatan Musa Turmuş, “Üniversitmizden 30'a yakın öğrenci bu tura katılım sağladı. Öğrenciler, hem bisiklet turunda spor yaptı, hem de Döşemealtı ilçesi sınırları içerisinde tarihi ve turistik yerler olan Evdirhan ve Güver Uçurumunu da görme fırsatı buldu." dedi.

    Konuşmalardan sonra bisiklet turu, Düzlerçamı piknik alanı önünden start aldı. İlk etapta 20 kilometrelik bir parkurda bisikletleriyle turlayan öğrenciler, öğle arası Düzlerçamı piknik alanında Barbekü partisi ile yemek ziyafetinden sonra daha bir 10 kilometrelik parkurda olmak üzere toplam 30 kilometre pedal çevirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri