Üniversiteli simitçiden anlamlı kampanya

Konya'da üniversite öğrencisi bir simitçi, başlattığı ''askıda simit'' kampanyasıyla 2 yılda 2 bin 500 simidi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
 Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mustafa Çelmeli, 3 yıldır simit sattığını belirtti. 
Müşterilerinin bazılarının bir simit alacak parasının bile olmadığını, bu duruma çok üzüldüğünü belirten Çelmeli, ihtiyaç sahibi bu kişilere yardım etmek için ''Askıda Simit'' adında bir kampanya başlattığını söyledi. Belediye önünde açtığı tezgahta satış yaptığını ifade eden Çelmeli, ''Simit tezgahına yapıştırdığım afişle vatandaşları kampanya hakkında bilgilendiriyorum. Simit almaya gelen müşterilerimize 1 simit alıp iki simit parası ödeyerek kampanyaya destek olabileceklerini söylüyorum. Bir çok kişi kampanyamıza olumlu tepkiler göstererek destek oluyor. Daha sonra bu şekilde bağışlanan ve tezgahta yer alan askıda biriktirdiğim simitleri ihtiyaç sahiplerine veriyorum. Bu şekilde 2 yılda 2 bin 500 simidi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdım. İhtiyaç sahiplerini ise kendi yöntemlerimle belirliyorum'' dedi. 
Sadece ihtiyaç sahiplerine yardım etmediğini aynı zamanda müşterilerinin yüzünü de güldürmek için simit alanlara bilmece, fıkra, atasözü ve kişisel gelişimle ilgili bilgilerin yer aldığı kağıtlar verdiğini ifade eden Çelmeli, ''Ben sadece para kazanmak için bu işi yapmıyorum. İnsanlara farklı bir hizmet sunmayı da amaçlıyorum. Her şey para kazanmak olmamalı. Verdiğim fıkralarla müşterilerin güldüğünü görünce daha da mutlu oluyorum'' dedi. 
Daha sonra bu fıkraları bir araya getirerek, kişisel gelişim konularının da yer aldığı bir dergi çıkardığını anlatan Çelmeli, isteyen müşterilerini kısa bir bilgi yarışmasına da tabi tuttuğunu belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri