Üniversiteli Öğrenciler Mescid-i Aksa Saldırısını Yürüyüşle Protesto Etti

Uludağ Üniversitesi’nde cuma namazı sonrası yürüyüş düzenleyen öğrenciler, askerleri postallarla Mescid-i Aksa’ya giren İsrail'i kınadı. Görükle Kampüsü Camii’nde cuma namazı sonrası toplanan kalabalık, cami önünden yürüyüşe...

Uludağ Üniversitesi’nde cuma namazı sonrası yürüyüş düzenleyen öğrenciler, askerleri postallarla Mescid-i Aksa’ya giren İsrail'i kınadı.

Görükle Kampüsü Camii’nde cuma namazı sonrası toplanan kalabalık, cami önünden yürüyüşe geçti. Kredi Yurtlar Kurumu’ndan Mediko Tesisleri’ne kadar yürüyen öğrenciler, İsrail aleyhtarı sloganlar attı. Mediko önüne gelen kalabalık adına yapılan açıklamada, "Terör örgütü İsrail’in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilebilir değildir. İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Terör örgütü İsrail’in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikardır." denildi.

Açıklama; ‘Mescid-i Aksa onurumuzdur’, ‘Fatihin ordusu, Siyonizmin korkusu’ şeklindeki sloganlarla kesildi. Hep bir ağızdan Mescid-i Aksa ezgisi okundu. Kalabalık, yapılan duanın ardından olaysız şekilde dağıldı. Dua yapılması sırasında bazı bayan öğrencilerin ağladığı görüldü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri