Üniversiteli genç böbrek nakliyle hayata tutundu

Üniversite öğrencisi genç, yapılan böbrek nakliyle hayata tutunmanın sevincini yaşıyor. 

6 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi Seyit Pembe (20), rahatsızlığının artması sonucu, son 4 yıldır haftada 3 gün 4'er saat diyalize girmeye başladı.
Zor günler geçiren Seyit Pembe'nin imdadına, Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan Ramazan Gül (44) yetişti.
Gül'ün bağışlanan böbreği, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Seyit Pembe'ye başarılı bir ameliyatla nakledildi.
DİYALİZE GİRMEMEK İÇİN KAÇTIĞI HASTANEYE NAKİL İÇİN YATTI
Üniversite öğrencisi gencin ağabeyi Adnan Pembe (37), kardeşi Seyit'in rahatsızlığını öğrendikten sonra hastalığını ilk başlarda kabullenemediğini söyledi.
Hatta kardeşinin diyalize bağlanmak için yatırıldığı hastaneden kimseye haber vermeden kaçtığını belirten Pembe, ''Ancak rahatsızlığı gün geçtikçe ilerledi. En sonunda kendisini azda olsa idare eden böbrekleri iflas etti. Bunun üzerine nakil için gerekli yerlere başvurduk. Geçen akşam bizimle birlikte 10 kişiyi nakil için hastaneye davet etmişler. İkinci sırada yer alan kardeşime nakil yapıldı'' dedi.
Kardeşinin kaçtığı hastaneye nakil için yatmak zorunda kaldığını dile getiren Pembe, genç yaşta tekrar umutları yeşeren kardeşinin bundan sonra hayata daha sıkı tutunacağını ve hayallerini gerçekleştirebileceğini bildirdi.
Ağabey Pembe, organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini de kaydetti.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu ise, Antalya'dan gelen böbreğin Seyit Pembe'ye başarılı bir ameliyatla nakledildiğini söyledi.
İnsanların organ bağışı konusunda bilinçlenmeye başladığına dikkat çeken Erikoğlu, ancak kadavradan nakillerin daha çok artması gerektiğini, insanlar bu konuda duyarlı oldukça daha çok insanın yaşama dört elle sarılabileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri