Üniversitelerde mobbing iddiası!

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle önerge vererek, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde yaşandığı ifade edilen mobbing iddialarını sordu.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle önerge vererek, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde yaşandığı ifade edilen mobbing iddialarını sordu. Her iki üniversitede de akademik, idari ve teknik personele mobbing uygulandığı, bazı öğrenci topluluklarına toplantı, seminer, söyleşi ve konferans izni verilmediğine yönelik şikayetlerin tarafına iletildiğini ifade eden Bozkurt, her ne kadar Selçuk Üniversitesi rektörü göreve başlayalı henüz 5 ay gibi bir süre olsa da, bu iddiaların önceki dönemleri de kapsayacak şekilde uzun süredir dile getirildiğini belirtti. “Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversiteleri’nde akademik, idari ve teknik personele siyasi görüşlerinden dolayı mobbing uygulandığı, çalışanların sık sık yer değiştirmek zorunda kaldığı, bazı yöneticiler tarafından tehdit edildikleri ve  mekliye zorlandıkları iddialarının doğru olup olmadığını soran Bozkurt, konunun araştırılmasının düşünülüp düşünülmediğini sordu.

BOZKURT'TAN BAKAN YILMAZ'A SORULAR

Adı geçen üniversitelerde mobbing yapıldığı yönünde açılmış dava olup olmadığını, varsa kaç dava açıldığını ve sonuçlarını soran CHP’li Bozkurt, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

-Adı geçen üniversitelerde çalışanlara ve öğrencilere mobbing anketleri düzenlenmiş midir? Düzenlendi ise sonuçları nedir? Çıkan sonuçlara göre herhangi bir önlem alınmış mıdır?

-Adı geçen üniversitelerde bazı öğrenci topluluklarına konferans, toplantı, seminer ve söyleşi yapma izni verilmediği doğru mudur? Doğru ise, siyasi görüş farklılıkları nedeni ile mi izin verilmemektedir?

-Her iki üniversitede kadro bekleyen akademik personel sayısı kaçtır? Bazı akademik personelin kadrolarının özellikle bekletildiği, engellendiği iddiası doğru mudur; araştırılması düşünülmekte midir?

-Her iki üniversitenin de bazı yönetici kadrolarına eğitimi uygun olmayan kişilerin atandığı iddiası doğru mudur; araştırılması düşünülmekte midir?

-Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünün Merkez Binası altında bulunan Akademik ve idari personelin kullandığı restoranın kapatılma nedeni nedir? Yeniden açılması düşünülmekte midir?

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri