Üniversitelerde akademi unutuldu

Tartışmaların odağında bulunan üniversitelerde skandallar zinciri bitmek bilmiyor.

Birçok üniversitede eş, çocuk akraba ilişkileri kamuoyuna yansırken, üniversiteler AK Parti’li eski vekillerin ikinci durağına dönüştü. Birçok üniversitede bulunan hukuk fakültelerinde hukukçu dekan bulunmazken, 30’a yakın üniversitede fakülte dekanlarının uzmanlık alanlarının farklı olması dikkat çekiyor.

Üniversiteler yine bilimle değil, yapılan skandal atmalarla gündem! Üniversitelere AK Parti’li eski milletvekillerinin atanması art arda gelirken, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne daha önce AK Parti’den milletvekili adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasının ardından tartışmalar daha da arttı. Üniversitelerde belirginleşen akademik yozlaşma bir diğer tartışma konusu olarak dikkat çekiyor.

AK PARTİ’Lİ ESKİ VEKİLLERİN İKİNCİ DURAĞI ÜNİVERSİTELER

Üniversitelerde akraba kayırmacılığı zirve yaparken, açıklanan adrese teslim ilanlar tabiri caizse üniversitelerde aile kütüklerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Birçok üniversitede eş, çocuk akraba ilişkileri kamuoyuna yansırken, fakültelere atanan dekanların da uzman olmadıkları alana atanması bir başka tartışma konusu olarak yine dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’de milletvekilliği yapan Vural Kavuncu Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Cevdet Erdöl İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Aşkın Asan; Avrasya Üniversitesi, Necdet Budak Ege Üniversitesi, Nükhet Hotar 9 Eylül Üniversitesi, Mazhar Bağlı Nevşehir Üniversitesi, Necdet Ünüvar ise Ankara Üniversitesi’ne rektör olarak atanmıştı. Söz konusu kararlara her üniversiteden tepki gelirken, üniversitelerin özel yapısının bu atamalar yüzünden bozulduğu belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri