Üniversitede sessizlik sürüyor

Basketbol Erkekler 2. Lig Play-Off yarı final maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyeye boyun eğerek, 1. Ligin kapısından dönen Torku Selçuk Üniversitesinde umutlu ve sessiz bekleyiş devam ediyor

Basketbol Erkekler 2. Lig Play-Off yarı final maçında Gaziantep Büyükşehir Belediye’ye boyun eğerek, 1. Lig’in kapısından dönen Torku Selçuk Üniversitesi’nde umutlu ve sessiz bekleyiş devam ediyor. Dahası, sarı-mavili temsilcimiz takımlardan gelecek birleşme haberlerine göre rotasını çizecek. Bilindiği gibi Beşiktaş ile Anadolu Efes ve Türk Telekom ile Optimum TED Ankara Kolejliler’in birleşeceği yönünde haberler çıkmıştı.

Bu takımlardan Türk Telekom ile Optimum TED Ankara Kolejliler’in birleşme konusuna sıcak baktığı öğrenildi. Bu iki takım dün Ankara’da konuyu masaya yatıracaktı ve anlaşma çıkması halinde birleşmenin spor kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi. Temsilcimiz Selçuk Üniversitesi de buradan çıkacak karara göre hareket edecek. Birleşme olması halinde takım sayısı azalacağı için Basketbol Federasyonu, Selçuk Üniversitesi’ni Beko Basketbol 1. Ligi’ne davet edecek. Aksi durumda ise sarı-mavili temsilcimiz yoluna 2. Lig’de şampiyonluk hedefiyle devam edecek.

Selçuk Üniversitesi’nde yönetim kongre kararı aldı. Yunus Derebağ başkanlığındaki yönetim olağanüstü genel kurula gidecek. Başkan Derebağ’ın yeniden aday olacağı ifade edilirken, Haziran ayı sonunda yapılması planlanan genel kurulda yeni ve güçlü bir yönetimin seçilmesi bekleniyor. Temsilcimiz 2012-2013 sezonuyla ilgili hedeflerini de bu genel kuruldan sonra netleştirecek.

Geride kalan sezonda Selçuk Üniversites’inde takımı Konya dışından gelen oyuncular sırtladı. Kadrosunda 4 Konyalı oyucu bulunduran sarı-mavili ekipte bu oyuncular pek fazla forma şansı bulamadı. Torku Selçuk Üniversitespor’un bu sezon kadrosunda yer alan 1994 doğumlu Mustafa Kızılçınar hiçbir maçta forma giymedi.  Ömer Eren Özteke ise 4 maçta forma giydi. Özteke Tire Belediye maçında 1 dakika 54 saniye, Final Gençlik maçında 2 dakika 26 saniye, Optimum TED Ankara Kolejliler 1 dakika 20 saniye ve son olarak Tire Belediye maçında 31 saniye. Genç oyuncu toplam 6 dakika forma giydiği maçlarda 1 sayı kaydetti. Takımda mücadele eden diğer bir Konyalı oyuncu olan Emrah Şimşek 3 maçta forma giydi. Şimşek, Orman maçında 3 dakika 14 saniye, Başkent Gençlik maçında 8 dakika 42 saniye Gelişim Koleji maçında 1 dakika 10 saniye forma giydi. Emrah Şimşek, bu maçlarda 4 sayı 6 ribaunt ve 1 asist istatistiği ile oynadı.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri