Üniversitede değişim şart

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Sait Gönen, üniversitede değişim sürecinin başlaması gerektiğini belirterek, ortak akılla bu değişimi sağlamaya çalışacağını ifade

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Sait Gönen, üniversitede değişim sürecinin başlaması gerektiğini belirterek, ortak akılla bu değişimi sağlamaya çalışacağını ifade etti

 

Selçuk Üniversitesi’nin Kasım ayında yapacağı rektörlük seçimi Meram Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sait Gönen de aday olduğunu açıkladı. Bera Otel’de basın mensupları ile bir araya gelen Prof. Dr. Sait Gönen, zaman içerisinde tüm kurumların değişime ihtiyacı olduğunu ve Selçuk Üniversitesi’nde de değişim sürecinin başlaması gerektiğini belirterek, ortak akılla hareket etmek üzere bu değişimi organize etmek için rektör adayı olduğunu ifade etti.

 

Kasım ayında yapılacak olan rektörlük seçiminde birbirinden kıymetli hocaların adaylıklarını ilan ettiğini belirten Prof. Dr. Sait Gönen, “1986 yılından bu yana üniversitemize hizmet veren, uzun seneler değişik alanlarda yöneticilik yapan bir akademisyen olarak Selçuklu’nun başkentinde aynı zamanda gönüller sultanı Mevlana’nın şehrinde bu ilim ve irfan yuvasında rektör aday adayları kervanına katılmış bulunuyorum” dedi. Gönen, ortak akıl, hoşgörü ve şeffaflık üçgeninde bir yönetim anlayışı gerçekleştireceğini bildirdi.

 

‘ORTAK AKLI OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIM’

 

“Çıktığım bu yolda kimseye yıldızları avucunun içine getirmeyi vaat etmiyorum” diyen Prof. Dr. Sait Gönen, rektörlük makamını bir temsil ve ortak aklı ortaya çıkaracak bir koordinasyon merkezi olarak değerlendirdiğini belirterek, “Biliyorum ki, üniversitenin master planı yasasıdır. Stratejik planı, öğretim üyelerinin vizyonu ve beklentileridir. Toplam kalite ölçütleri, çağdaş uygarlık düzeyinin bilimsel ve akademik nitelikleridir. Gerisini bir üniversitede kurullar, bölümler ve anabilim dalları yapar. Üniversiteyi onlar yönetir. Kısmet olur da önce hocalarımızın teveccühü, sonra da yöneticilerimizin onayı ile bu makama uygun görülürsek, burayı bilim dünyasına, ekonomik, sosyal ve siyasi güçlüklerle mücadele eden ve bu mücadeleyi verirken kısıtlı imkanları ile bizlerin eğitimi gerçekleştiren aziz milletimize hizmet etmede bir araç ve bu kutsal görevi birlikte yürüteceğimiz değerli hocalarımızın işlerini kolaylaştırma ve beklentilerini karşılamada bir koordinasyon merkezi olarak göreceğimi bilmenizi istiyorum. Derdimiz siyaset yapmak değil, koltuk davası hiç değil, sadece ve sadece başarılı olmaktır” ifadelerini kullandı.

 

BİLİM KURULU VE BİLİMSEL TEŞVİK FONU

 

Yapmayı planladığı projelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Rektör Adayı Prof. Dr. Sait Gönen, “Her fakülte ve yüksekokulun temsilcilerinin içinde olduğu bir bilim kurulu ve genel bütçeye ek olarak değişik kaynaklardan sağlanan gelirlerle beslenen bilimsel teşvik fonu oluşturulacak. Akredite edilmiş ulusal ve uluslararası toplantılarda üniversitemizi oturum başkanı veya konuşmacı olarak temsil eden öğretim üyelerine bir eğitim yılında en fazla iki defa olmak üzere bilimsel teşvik fonunda ödeme yapılacak. Fakültelerin bilim kurulları tarafından hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi için gerekli kısa, orta ve uzun vadeli hedefler doğrultusunda fiziki ve teknik alt yapılarının desteklenerek Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına denk gelen 2023 vizyonuna üniversitemizin kararlı ve kendinden emin projelerle hazırlanması sağlanacak. Özellikle tarım, hayvancılık ve sanayi ile koordinasyonun sağlanmasına üniversite olarak öncülük edilecek. Bu amaçla üniversitemizin ilgili tüm bölümlerinin bölge sanayi ile entegre edilmesi, bu kuruluşlarla Ar-Ge ve sponsorluk anlaşmaları yapılarak buradan elde edilecek gelir ilgili bölümlerdeki öğretim üyelerine döner sermayece pay edilecek” dedi.

 

YAŞAM BOYU EĞİTİM PROJESİ

 

Üniversitenin kendisinden eğitim ve öğretim talep eden herkese açık olacağını ve bu amaçla Yaşam Boyu Eğitim Projesi’nin hayata geçirileceğini dile getiren Prof. Dr. Sait Gönen, “Her yaş grubuna hitap edebilecek çeşitlilikte eğitim programlarını topluma sunabilen çalışmalar yapacak bu proje, sadece diploma programları değil, bizden eğitim ve öğretim talep eden her kesime açık, çok çeşitli sertifika programlarını kapsayacak şekilde planlanacak. Ayrıca konaklama, kitap ve dergi basımı, kreş ve anaokulu, gelir getiren hizmetlerin yaygınlaştırılması ve konut projeleri de bir plan dahilinde hayata geçirilecek” ifadelerini kullandı.

 

RASİM ATALAY

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri