Üniversitede alkışlar taraftara

BEKO Basketbol Liginde 11.hafta karşılaşmasında Beşiktaş Cola Turkaya 74-78 mağlup olan Üniversitespor yönetimi oyuncularının sahada sergilediği mücadeleyi takdir ederken, mücadelenin son bölümlerinde Beşiktaş Antrenörü Hakan Demir ve yabancı oyuncularını

Üniversitespor Genel Kaptanı Murat Çetinkaya konuyla ilgili kulübün internet sitesi www.selcukbasketbol.org’a bir açıklama yaptı. Beşiktaş maçının spor adına üzücü olaylara sahne olduğunu ifade eden Çetinkaya’nın açıklamaları:

“Dünyanın önemli liglerinden birisi olan Beko Basketbol Ligi'nde rakibin kim olduğuna bakılmaksızın her takımın oynadığı maçı kazanabileceği gibi kaybedebileceğini de vurgulayan Çetinkaya; "Bir takım için deplasmanda ya da iç sahada maç kazanması kadar kaybetmesi de normal. Sahada basketbol oyun kuralları dâhilinde kazanmak için her şeyin yapılması da çok doğal. Biz Selçuk Üniversitesi olarak özellikle Anadolu'da basketbolun yayılması ve sevilmesi için mücadele veren ve güzel işler yapan bir kulüp olduğumuzu düşünüyorum. Bu bakımdan sahamızda oynanan bir maçta bu olayların yaşanması bizi son derece üzdü. O veya bu şekilde iki oyuncu arasında bir tartışma yaşandı. Ancak olayların büyümesinde Beşiktaş Cola Turka antrenörü Hakan Demir'in çok büyük bir payı var. Kendisinin ağzından çıkan sözleri ve yaptığı hareketleri bir spor adamına kesinlikle yakıştıramıyoruz. Hakan Demir'in adeta bir holigan gibi sahaya girmesini oyuncularımızın üzerine yürümesini tehdit etmesini, hatta ve hatta herkesin gözü önünde ağza alınmayacak lafları oyuncularıma söylemesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Kendisinin bu hareketini spor ahlakı ile bağdaştırmak mümkün değildir. Çıkan olayları yatıştıracağı yerde ateşleyen böyle bir ismin Beşiktaş gibi Türk sporunun önemli ve büyük bir camiasına hiç yakışmadığını üzülerek söylemek zorundayım. Olaylar karşısında taraftarımız son derece sağduyulu davrandı. Tek bir kelime kötü söz kullanmadan sadece takımımızı desteklemeye devam ettiler. Beşiktaşlı oyuncular ve teknik heyetinin tahrik edici hareketlerine aldırmadan sadece bize destek verdiler. Bu şekilde bir defa daha ne kadar büyük olduklarını gösterdiler. Hepsine kulübüm adına teker teker teşekkür ediyorum”
FENERBAHÇE HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Beşiktaş karşılaşmasını unutan Üniversitespor hafta sonu deplasmanda konuk olacağı Fenerbahçe Ülker karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Seri mağlubiyetler alarak taraftarını üzen sarı-mavililer Fenerbahçe karşılaşmasını kazanarak kötü gidişe dur demek istiyor. Beşiktaş maçının unutan oyuncuların tamamen Fenerbahçe karşılaşmasına kilitlendikleri ve camiaya, “Fenerbahçe’yi yeneceğiz” sözünü verdikleri kaydedildi. 
EDMUND SAUNDERS İLE YOLLAR AYRILDI
Üniversitespor’da teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda Saunders takımdan gönderildi. Beşiktaş maçının ardından toplanan yönetim kurulu teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda Edmund Saunders’ın takımdan gönderilmesine karar verdi. Teknik heyetin verdiği raporda, Saunders’ın son haftalarda performansının düştüğü ve kendisinden istenilen verimin alınamadığı belirtildi. Ayrıca yapılan toplantıda takımda son haftalardaki düşüş ile ilgili olarak da teknik heyetten bilgi alındı. Yapılan değerlendirmenin ardından, teknik heyet; ligde bundan sonra kalan maçlarda daha dikkatli olunması noktasında uyarıldı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri