Üniversite Yönetimi İzinleri Alınmış Yurt Afişlerini Alelacele Kaldırdı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Kampüsü'nde, özel yurt ve pansiyon tanıtımlarının yer aldığı afişlerin üniversite yönetimi tarafından ‘Görseli uygun değil’ bahanesiyle kaldırıldı. Pansiyon yönetimi tarafından...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Kampüsü'nde, özel yurt ve pansiyon tanıtımlarının yer aldığı afişlerin üniversite yönetimi tarafından ‘Görseli uygun değil’ bahanesiyle kaldırıldı. Pansiyon yönetimi tarafından yasal izni alındıktan sonra ilgili şirkete ödemesi yapılarak, salı günü kampüs içerisindeki raket alanlarına asılan afişlerin alelacele kaldırılmasıyla ilgili üniversite yönetimi bir açıklamada bulunmadı. Pansiyon Müdürü Mehmet Yüce, haklarını yasal yollardan arayacaklarını ifade etti.

Kahramanmaraş’ta üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 6 yıl önce hizmete açılan Ahmet Tevfik Paksu Pansiyonu, tanıtım için merkezi İstanbul’da bulunan Üniversite Medya Pazarlama AŞ ile anlaşarak KSÜ Avşar Yerleşkesi'nde bulunan 10 adet raketi bir haftalığına kiralandı. Pansiyon resimlerinin yer aldığı afişler, yasal izinler alındıktan sonra hazırlanarak kampüs içerisindeki raketlere asıldı. Fakat bir gün önce asılan afişler üniversite yönetiminin talimatı ile şirket yetkililerince asıldığı yerden kaldırıldı.

Yapılan uygulamanın kanunsuz olduğunu söyleyen Ahmet Tevfik Paksu Pansiyonu Müdürü Mehmet Yüce, raketleri siyasi bir amaç gütmeden tanıtım amaçlı kiraladıklarını belirtti. Üniversite yönetiminin ‘Afişler kaldırılsın ama bizden bilinmesin’ beyanında bulunduğunu önü süren Yüce, "İzin alınarak 10 raket kiralamıştık bir hafta süreyle. Yönetimin 'afişler kaldırılsın ama bizden bilinmesin' beyanı var. Ben bunu Rektörlük seçimlerine bağlıyorum. Seçimden dolayı yapılmış olabilir. Yapılan haksız uygulamayla ilgili mahkemeye başvuruda bulunacağız." dedi.

Öte yandan görüşlerini almak istediğimiz üniversite yönetimi ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri