Üniversite yara sardı

Beklenilen istikrarı bir türlü yakalayamayan Torku Selçuk Üniversitesi Geçen hafta son saniye üçlüğüyle kaybettiği Maliye Milli Piyango maçının ardından oynadığı Gelişim Koleji maçını zorda olsa kazanarak yara sardı

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Torku Selçuk Üniversitesi önceki gün deplasmanda oynadığı Gelişim Koleji maçını 68-76 kazandı. Son dakikaya 68-68 beraberlikle maçın son saniyeleri nefes kesti. Yaptığı iyi savunma ile rakibi dış atışa zorlayan sarı-mavili temsilcimiz rakip 3 sayılık atışlarda başarılı olamayınca maçı kazandı. İlk yarıda sayı bulmakta zorlanmasına rağmen özellikle son periyotta bulduğu basketlerle takımın en skorer oyuncusu 15 sayı ile Granger oldu. Granger'i 11'er sayı ile Osman Orçun, İhsan Yalçın ve Clark takip etti. Maçın en skorer ismi ise 18 sayı ile Gelişim Koleji takımından Özgün Önver oldu. Üniversite maçta yüzde 44'lük bir şut isabet yüzdesi yakalarken serbest atışlarda yüzde 55 isabet sağladı. 2 sayılık atışlarda yüzda 46 oranında başarı sağlayan sarı-mavili ekip dış atışlarda ise yüzde 40 isabet kaydetti. Maçta 6 kez top çalan Üniversite rakibin 18 top kaybına rağmen sadece 8 top kaybı yaptı. Torku Selçuk Üniversitesi'nde oyunda en fazla kalan oyuncu 30 dakika 17 saniye ile Ufuk Gürgen oldu. Küçük salonlarda isteksiz ve istikrarsız görüntüleriyle dikkat çeken yabancı oyuncular önceki maçlara göre daha az süre aldı. Granger 27 dakika 37 saniye sahada kalırken Clark 26 dakika 58 saniye oyunda kaldı.
BABASI GELDİ GÖZE GİRDİ
Sezon ortasında Trabzonspor Basketbol'dan takımından transfer edilen ancak beklenilen performansı gösteremediği için Ajlan Kavasoğlu döneminde çok fazla süre alamayan ve son maçlarda kadroya giremeyen Fahri Kaan Üner babası Halil Üner'in takımın başına geçmesinin ardından kıymete bindi. Halil Üner'in takımın başına geçmeden önce bazı maçlarda kadroya giremeyen, kadroya girdiği 8 maçta da ortalama 5 dakika süre alan Fahri Kaan Üner babası Halil Üner'in takımın başında sahaya çıktığı ilk maç olan Best Balıkesir Basketbol maçında 10 dakika 58 saniye süre alırken, Maliye Milli Piyango 19 dakika 12 saniye, son oynanan Gelişim Koleji maçında ise 18 dakika 9 saniye sahada kaldı. Bu üç maçta 13 sayı atıp 7 asist yapan Fahri Kaan Üner'in Selçuk Üniversitesi  forması altında oynadığı 8 maçta 17 sayı 7 asistlik performans yakaladı. Oynadığı 8 maçta 1.8 sayı ortalaması yakalayan Kaan Üner'in asist ortalaması da 0.7 olarak gerçekleşti.
Gelen bilgilere göre Halil Üner'in geldiğinde takım ile ilgili ilk tespiti oyun kurucu mevkiinde oynayan Granger'ın tam bir oyun kurucu olmadığı serbest oynar ise daha fazla sayı bulacağı yönünde oldu. Ardından Halil Üner ilk maçında oyun kurucu görevini Fırat ve Kaan'a vererek Granger'ın daha serbest oynaması sağladı. Maliye Milli Piyango maçında ise Fırat-Kaan ikilisi daha fazla süre alırken Granger'ın top almakta ve boş alan bulmakta zorlandığı gözlendi. Ayrıca Halil Üner Maliye Milli Piyango maçı öncesi yaptığı açıklamada Fırat ve Kaan'ın performansından memnun olduğunu eğer böyle devam ederlerse Play-Off öncesi yapılması planlanan oyuncu transferinin iptal edebileceğini söyledi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri