Üniversite yara saracak

BEKO Basketbol Liginde Mersin Büyükşehir ve OYAK Reno mağlubiyetleriyle yara alan temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesporda tüm gözler 20 Aralık Cumartesi günü saat 17:00de oynanacak Beşiktaş maçına çevrildi.

Zorlu maçın hazıklıklarına dün 19 Mayıs Spor Salonu’nda başlayan sarı-mavililerde Ufuk’un parmağında hafif bir rahatsızlığının bulunduğu ancak bu oyuncunun Beşiktaş karşılaşmasında forma giyebileceği kaydedildi.

Oyak ve Mersin mağlubiyetlerinin telafisini Beşiktaş maçını kazanarak yapmak isteyen temsilcimizde oyuncuların bu iki mağlubiyeti unuttuğu ve Beşiktaş karşılaşmasına konsantre olmaya çalıştığı belirtildi. Seyirci desteğinden yoksun çıktığı Mersin karşılaşmasında bir ara farkı 17-18 sayıya çıkarmasına rağmen karşılaşmadan mağlup ayrılan sarı-mavililer Oyak maçında ise tam anlamıyla hakem hatalarının kurbanı oldu. Ligde dev bütçeli takımlara karşı sadece sahada sergilediği mücadeleyle ayakta kalmaya çalışan Üniversitespor, son iki dakikada yapılan kritik hakem kararlarıyla ligdeki 6.yenilgisini aldı.
Hakemlerin karşılaşmalarda daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Üniversitespor Genel Kaptanı Murat Çetinkaya, “Biz sadece sahada basketbol oynayarak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Oyak maçında iyi mücadele ettik, kazanabileceğimiz bir maçı son iki dakikada yapılan hakem hatalarıyla kaybettik. Hakem adeta yönetimiyle maçı bizden alıp Oyak takımına verdi. Ligde hedefleri olan bir takımız, kolay lokma değiliz. Bu nedenle hakemlerin de karşılaşmalarda daha dikkatli bir yönetim sergilemelerini istiyoruz” dedi.
5 MAÇTA 3 GALİBİYET HEDEFLİYORUZ
Oyak ve Mersin mağlubiyetleriyle sarsılan sarı-mavililer ligin ilk yarısında kalan 5 haftada birbirinden zorlu maçlara çıkacak. Beşiktaş ile 11.hafta mücadelesine çıktıktan sonra 12.haftada Fenerbahçe deplasmanına gidecek sarı-mavililer 13.haftada Aliağa ile iç sahada, 14.haftada ise Türk Telekom ile Ankara’da karşılaşacak. Üniversitespor ilk yarının son maçında evinde Darüşşafaka’yı ağırlayacak.
Genel Kaptan Murat Çetinkaya, ligde kalan 5 maçta 2 veya 3 galibiyet hedeflediklerini belirterek, “Ligi 6 veya 7 galibiyetle bitirmek istiyoruz. Oyak ve Mersin mağlubiyetleri sonrası gerekli önlemler alındı. Kalan haftalarda üst düzey bir mücadele sergileyerek bizi hedeflerimize ulaştıracak galibiyetleri alacağız” diye konuştu.
EFES LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ
Beko Basketbol Ligi’nde 10. hafta tamamlanırken, Efes, 19 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Haftanın en önemli maçında sahasında şampiyonluğun bir diğer adayı Türk Telekom’u konuk eden Efes, karşılaşmadan 80-76 galip ayrılarak puanını 19’a çıkardı ve ilk sıradaki yerini korudu. İstanbul temsilcisi, ligde üst üste 9. galibiyetine imza atarken, Türk Telekom ise 3. yenilgisini aldı. Galatasaray Cafe Crown ise deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 75-70’lik skorla geçerken, 34 puan ve averajla haftayı 2. sırada tamamladı. Fenerbahçe Ülker, sahasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni 100-62 yenerek 7. galibiyetini elde etti ve haftayı 3. sırada bitirdi. Bu arada 10. haftaya kadar galibiyetleri bulunmayan Casa TED Ankara Kolejliler ve Kepez Belediyesi, bu hafta rakiplerini yenerek galibiyet sevincini yaşadılar. Kepez Belediyesi, Erdemirspor’u 77-56 yenerken, Casa TED Ankara Kolejliler, sahasında Pınar Karşıyaka’yı 71-63’lük skorla geçmeyi başardı.10. haftada alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle: Beşiktaş Cola Turka - Banvit: 86-85 Fenerbahçe Ülker - Antalya Büyükşehir Belediyesi: 100-62 Kepez Belediyesi - Erdemirspor: 77-56 Efes - Türk Telekom: 80-76 OYAK Renault - Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi: 80-69 Mersin Büyükşehir Belediyesi - Galatasaray Cafe Crown: 70-75 Casa TED Ankara Kolejliler - Pınar Karşıyaka: 71-63 Aliağa Petkim - Darüşşafaka Cooper Tires: 92-81. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri