Üniversite tarih yazıyor 78-77

Torku Selçuk Üniversitesi fırtınası esmeye devam ediyor
Torku Selçuk Üniversitesi fırtınası esmeye devam ediyor. Geride kalan son 11 maçta müthiş bir galibiyet serisi yakalayan T2BL temsilcimiz Üniversitespor sahasında oynadığı Darüşşafaka’yı bir sayı farkla 78-77 yenerek tarihi bir seriye imza attı. Torku Arena’yı dolduran taraftarlarına müthiş bir maç izleten sarı-mavili ekip son saniyelerde  bulduğu basketle maçı kazanarak salonu sevince boğdu. Selçuk Üniversitesi bu hafta sahasında ağırladığı Darüşşafaka’yı 78 – 77 mağlup ederek seriyi 12 maça taşıdı. Karşılaşma özellikle son çeyrekte taktik savaşına dönerken, son saniyelerde serbest atışlardan gelen 2 sayı ile öne geçen Selçuk Kartalları bu üstünlüğünü son 6 saniyede de sürdürerek maçtan galip ayrıldı. Selçuk Üniversitesi gelecek hafta deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak.Maça iki ekipte iyi başladı karşılaşmanın ilk periyodu başa baş geçti. İlk çeyreği temsilcimiz Selçuk Üniversite bir sayı farkla 19-18 önde kapattı. İkinci periyotta da iyi oyununu devam ettiren sarı-mavili ekip bu bölümde farkı biraz açmasını bildi. Torku Selçuk Üniversitesi 2. çeyreği 37-32 önde kapatarak soyunma odasına moralli gitti. Maçın 2. yarısında ise konuk ekip biraz toparlanmış bir görüntü çizdi. Darüşşafaka ekibi bu bölümü 2 sayı farkla 60-58 önde tamamladı. Mücadelenin son periyotu adeta bir taktik savaşı şeklinde geçti. Taktik savaşını temsilcimiz bir sayı farkla kazanmasını bildi ve tarihi bir seriye imzasını attı. Salonu dolduran binlerce taraftar bu serinin Beko basketbol ligi ile sonuçlanmasını istedi 


SALON: Torku Arena
HAKEMLER: Ergin Sarı, Mesut Dağhan, Kamil Gürsoy
TORKU SELÇUK ÜNİV.: Erdem(18), Dobie(14), Ufuk(12), İsmail(6), Berk, İlkay(4), M. Güçyetmez(18), Onur(6) (M. Kızılçınar, Emre, Ömer, Eren)
DARÜŞŞAFAKA: Carter(6), Tuğberk(4), Gökhan(13), Erdinç(17), Doğukan(10), Dallars(4), Muhammed(21)( Burak, Metin, Can, Y. Emre, Kerem)
1. PERİYOT: 19–18 (Selçuk Üniversitesi)
2. PERİYOT: 37–32 (Selçuk Üniversitesi)
3. PERİYOT: 58–60 (Darüşşafaka)
SONUÇ: 78–77 (Selçuk Üniversitesi)
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri