Üniversite-sanayi ilişkileri gelişecek

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgili ziyaret etti

Üniversite-sanayi işbirliğinin konuşulduğu ziyarette SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Konya sanayisinin daha fazla gelişmesi için her türlü bilimsel desteği vermeye hazır olduklarını belirtirken, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, bugüne kadar üniversite ile pek çok proje yürüttüklerini belirterek, “Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde katma değeri yüksek ve bölgenin ihtiyaçlarına uygun projeler geliştirmek istiyoruz” dedi.  
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’le görüşen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, bilim dünyası ile sanayinin birlikte çalışmasını çok önemsediklerini, bu yüzden Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’ni daha aktif hale getirdiklerini söyledi. Doç. Dr. İbrahim Ercan’ın da katıldığı ziyarette Selçuk Üniversitesi’nin güçlü bilimsel alt yapısı ile Konya sanayisinin üretim gücünü bir araya getirmek için gereken tüm desteği vereceklerini ifade eden Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi’nin TÜBİTAK projelerinde 12 proje ile 6’ıncı olduğu bilgisini verdi.
DAHA YÜKSEK KATMA DEĞER OLUŞTURACAK PROJELER
KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise, Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin üniversite öğretim üyeleri ile bugüne kadar gerçekleştirdiği projeleri içeren bir sunum yaptı. Üniversite hocalarından bugüne kadar önemli destekler gördüklerini ifade eden Büyükhelvacıgil, bundan sonraki süreçte katma değeri yüksek ve bölgenin ihtiyaçlarını uygun, bölgeye ivme kazandıracak, ortaya daha yüksek katma değer oluşturacak projeler geliştirmek istediklerini belirtti.  KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılmasından proje yazımına, uluslararasılaşma sürecinden dış ticarete değin pek çok projeyi hayata geçirdiklerini bildiren Büyükhelvacıgil, “Konya 2005 yılından önce TÜBİTAK desteklerinde diğer iller arasında yer alıyordu, ama bugün TÜBİTAK desteklerinden aldığı pay yüzde 5’e çıktı. SANTEZ projelerinde 9 proje ile Ankara, İstanbul ve İzmir’in ardından 4’üncü sırada yer alıyoruz. Avrupa İşletmeler Ağı Projesini hayata geçirdik. Organize Sanayi Bölgemizde su arıtma ve atık su arıtma tesisi kurduk. Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi KOS’a yapılıyor. Yeni Türk Ticaret Kanunu gibi iş dünyamızı yakından ilgilendiren pek çok konuda raporlar hazırlayarak ilgili kurumlara sunduk. Tüm bunları üniversite hocalarımızın desteğiyle, kurumlarımızın birlikteliği ile başardık” şeklinde konuştu.  
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri